Programski svet RTV danes o direktorju televizije, v ozadju pa fašitični prevzem?

Uroš Urbanija in Patrik Greblo

Danes bo programski svet RTV Slovenija obravnaval predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja nacionalne televizije za oba prijavljena kandidata. 

Kandidata za direktorja sta; nekdanji svetovalec za glasbo Patrik Greblo in nekdanji direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija.

Andrej Graha Whatmough  je napovedal, da bo končno odločitev sprejel sam. V programu dela Greblo navaja, da bo prvi program ostal osrednji. Drugi program bo poleg športnih prenosov izpostavil dokumentarne oddaje in hibridne oddaje z informativnimi in razvedrilnimi vsebinami. Urbanija v kandidaturi  izpostavlja, da je pomembna evalvacija programa. Urbanija prav tako meni, da se je treba priprav programsko-produkcijskega načrta lotiti s pregledom dosežkov preteklega obdobja. Piše portal24.si.

A čeprav bomo dobili direktorja TV Slovenija, pa je vlada po hitrem postopku že sprejela prevzem javne RTV Slovenija. Gre za znake fašističnega prevzema in za nekakšen državni udar na RTV?  Kolegij predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič je odločil, da bo Državni zbor obravnaval vladni predlog novele Zakona o Radioteleviziji Slovenija po nujnem postopku, kot da bi šlo za vojno ali naravne nesreče.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?