Razkrili dokumente po katerih sumijo Stojmenovo Duh, vrsto nepravilnosti

Emilija Stojmenova Duh, (zajem slike(

Mariborska ministrica Emilija Stojmenova Duh se vse bolj zapleta. Siol.net je objavil dokumente Zavoda za digitalno inovacijsko stičišče Slovenije. Po dokumentih sodeč,  naj bi šlo za oškodovanje več projektov.

Kot je zapisano v uvodnem delu poročila, ki so ga decembra 2020 pripravili v odvetniški pisarni Avbreht, Zajc in partnerji, obstaja sum, da je bil Zavod za digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS) upravičen do določenih sredstev iz naslova sodelovanja v projektih oz. partnerstvih, ki pa jih v resnici ni dobil, ker so bila prekanalizirana na druge pravne subjekte.  Iz poročila je prav tako razvidno, da naj bi bili po besedah direktorice zavoda Katje Mohar Bastar določeni projekti, na katere se je zavod DIHS prijavil kot partner, brez vednosti zavoda DIHS preneseni na projekt 4PDIH, ki deluje v okviru Fakultete za elektrotehniko, in sicer tako, da naj bi na neki točki namesto zavoda DIHS partner teh projektov postal 4PDIH.



Samo pri enem projektu naj bi  zavod za digitalno inovacijsko stičišče Slovenije ostal brez 287 tisoč evrov, zatrjujejo v DIHS. Kako je potekalo poslovanje zavoda, je razvidno tudi iz spodnjih odgovorov vodstva DIHS na vprašanja, ki jih je zastavil izvajalec revizije:


Najpomembnejši podatek pa je zapisan v sklepu poročila, kjer so med drugim poudarili, da je mogoče skleniti, da okoliščine, ki so navedene in obravnavane v tem mnenju, nakazujejo na znatno verjetnost, da je do oškodovanja prišlo pri vsaj treh projektih in da je nesporno dejstvo, da je dokumentacija, ki bi jo moral DIHS hraniti, izgubljena, poškodovana, neurejena ali drugače nedostopna.

Se bo Stojmenova Duh še vedno branila da ni nič kriva, ali pa bo deležna prve interpelacije?

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

1 komentar

marker 24. 06. 2022 - 11:29
Po moje je še nekaj večjega. Stojmenova je ustanoviteljica zavoda "Ona ve". Članici sta tudi Pirčeva in Kosova. Če je šel denar tudi v ta zavod, bodo levi stvar pometli pod preprogo.
Dodaj komentar