Razkrivamo! Kdo skrbi, da so na omrežju Facebook, desne novice zapostavljene?

Anuška Delić, slika: Nova24TV

Tudi na družbenem omrežju facebook del levičarske globalne agende skrbi za utišanja vseh motečih mnenj. Pojav je močno prisoten tudi na drugih družbeni omrežjih.

Znano je še, da v srednji in vzhodni Evropi deluje enajst organizacij za “preverjanje dejstev”, ki jih je odobril Facebook, osem od njih pa je financiral George Soros. Kot velja tudi v ZDA, so kritične pretežno do politične desnice. Izpostaviti gre Projekt Inštituta Poynter, Mednarodno mrežo za preverjanje dejstev (IFCN). Projekt je bil zagnan leta 2015 in so ga v začetku financirali National Endowment for Democracy (podprto s strani zunanjega ministrstva ZDA), Omidyar Network, Google, Facebook, Bill & Melinda Gates Foundation in George Soros’s Open Society Foundations. “Preverjanje dejstev” je pomemben element levičarskega spletnega cenzurnega stroja. Socialnim omrežjem nudi politično nevtralen izgovor za utišanje konservativnih stališč. Piše Nova24TV.

Tudi pri nas se vse bolj zdi, da so “desne” novice vse bolj zapostavljene. Za sovražni govor pa je lahko označena že čisto navadni odgovor ali demanti. No pri nas za take (ne)demokratične procese utišanje drugače mislečih  skrbi Anuška Delić, odgovorna urednica portala Oštro, ki je aktivizem zavila v celofan “preiskovalnega novinarstva”. Spomnimo: podobno ravnajo provladni (Robertu Golobu naklonjeni) novinarji portala Necenzurirano. Delićeva je tista, ki skrbi za cenzuro desnih, konservativnih stališč na slovenskem delu Facebooka v skladu z apetiti velikega brata iz ZDA. Je tudi (so)odgovorna za uničenje strani Nove24TV na tem družbenem omrežju. Oštro je sicer certificiranim prek že omenjene mednarodne mreže IFCN.

Prav ta spletni portal Oštro, je imel že v obdelavi tudi naš portal e-maribor.si, ker mu očitno ni povšeči, kaj mi pišemo. Pred nedavnim so nas iz portala Oštro spraševali, zakaj se večkrat sklicujemo na članke portala Nova24TV. Kot, da bodo oni nam določali uredniško politiko.

Prepričani smo, da bi si Anuška Delić, če bi živeli še v Jugoslaviji, zagotovo našla primerno delo v UDBI. 

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več