Reporter z novo neumnostjo. Tokrat so jim šli v nos protesti iz leta 2014!

shod 2014

Reporter je danes svoj levosučni portal začinil s še eno neumnostjo z naslovom: “Bo Hojs stroške policijskega varovanja zaračunal tudi Janševim vztrajnikom, ki so leta 2014 protestirali pred sodiščem?”

Reporter z novo neumnostjo?

Kot je znano, je minister Aleš Hojs državnemu odvetništvu dal pobudo, naj denar iztoži od neformalnih organizatorjev protestov. Na odvetništvu pobudo še preučujejo. V Pravni mreži za zaščito demokracije pa so prepričani, da pravnih temeljev za izterjavo ni in da želi politika samo zastrašiti protestnike, s čimer pa močno posega v pravico do javnega zbiranja in svobodnega izražanja stališč.

A Reporterju tudi Facebook včasih služi zato, da na svojo levo agendo umesti novico, ki na kek resen portal niti nebi sodila. Očitno je za ta portal pomemben nekdanji (očitno) vztrajnik Ervin Anzelc, ki je zapisal: »Hojs, SDS…a si-ste pozabil-i, kako smo stavkali sprva vsak dan, potem pa vsak teden ZA pravno državo, ZA resnico & ZA pravico pred Sodiščem, RTV, Predsedniško palačo in Parlamentom v Ljubljani?! Kaj bomo MI sedaj tudi plačali, ko smo za vse to hodili stavkat v prestolnico?! Ma so se vam politikom res skisali možgani?! Vsi po vrsti ste kreteni in res je čas, da popokate cule in se spravite na smetišče zgodovine!« 

Razlika med protesti, ki so bili pred sodiščem leta 2014 in protesti, ki so sedaj v letu 2021, je v tem, da so bili prav vsi sredini protesti pred sodiščem, leta 2014 PRIJAVLJENI in LEGALNI. To pomeni, da so organizatorji sami poskrbeli za varovanje shoda, kar pomeni, da shoda ni varovala policija. Shod je poleg tega potekal na enem mestu, s kulturnim programom, po protestu so se ljudje razšli. Nihče se ni sprehajal po mestu, oviral promet in razbijal po Ljubljani. Zakaj bi torej kdo zaračunaval shod iz leta 2014, če so bili shodi popolnoma legalni?

No seveda so to vedeli tudi pisci tega norega članka, a kot po navadi so se sprenevedali!

P.M.

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!