Robert Golob izdal Maribor, Arsenovič pa mu drži “štango”?

Saša Arsenovič, zajem zaslona

Urad za demografijo, ki ga je ustanovila Janševa vlada jeseni leta 2021, zdaj aktualna vlada Roberta Goloba ukinja, kar je za Maribor velik udarec. Župan Arsenovič, pa se je zavil v molk.

Urad vlade za demografijo, je bil ustanovljen z namenom spodbujanja, koordiniranja in usmerjanja aktivnosti demografskega preporoda Slovenije.

Vizija urada se je naslanjala na spodbujanje družinskega življenja, spodbujanja veselja do življenja ter medgeneracijskega sodelovanja. Urad se spoprijemal s perečim problemom staranja prebivalstva in nizko rodnostjo, kar Slovenijo uvršča med države z najvišjo povprečno starostjo prebivalstva ter najvišjim deležem starejšega prebivalstva na svetu. Urad za demografijo je eden redkih državnih inštitucij, ki ima sedež v Mariboru. In ravno tega Golobova vlada sedaj ukinja.

Mariborski poslanec stranke SDS, Dejan Kaloh je prepričan, da vse levosredinske vlade siromašijo Maribor ter spodbujajo centralizacijo. “Skrbi me tudi molk župana Arsenoviča, ki je ob odprtju urada dejal: “To je dokaz, da vlada deluje državotvorno” in dodal, da je vlada na pravi poti k decentralizaciji države. A tokrat se je mariborski župan zavil v molk in ni izrekel niti besede. Prav tako ne mariborski poslanci iz vrst Gibanja svobode. In zanimivo ravno župan Arsenovič je govoril o tem, da je izredno vesel, da ima tak urad sedež v Mariboru.

Sedaj, ko je prišla svoboda, pa je Arsenovič popolnoma utihnil. Kje je sedaj njegovo državotvorno dejanje?

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

1 komentar

Nata 21. 07. 2022 - 7:00
Župani, ki so v takem položaju, kot on, bodo morali še veliko besed pojesti. Služba je pa le služba. Čeprav te vlačijo zaradi nesramnega mulca , kot kriminalca po medijih. . . . . .
Dodaj komentar