RTV Slovenija prekinila vsakršno poslovno sodelovanje z Mladino!

Mladina, slika: Pod črto

Vodstvo RTV Slovenija z razočaranjem ugotavlja, da je avtor tokratnega uvodnika v Mladini prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja. Besedilo je nesprejemljivo v javnem prostoru. So zapisali v sporočilu za javnost na RTV.

RTV Slovenija obsoja vsakršne napade, sovražni govor in neprimerno besedno obračunavanje, ki nimajo in ne smejo imeti prostor v nobeni demokratični družbi. Z razočaranjem ugotavljamo, da je tokratni uvodnik Gregorja Repovža odgovornega urednika Mladine prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja. Besedilo je nesprejemljivo v javnem prostoru, še zlasti za četrto vejo oblasti, ki bi morala opozarjati, ne pa spodbujati sovražni govor in hujskanje.” So zapisali na RTV.


Zapis Gregorja Repovža v Mladini!


Direktor Televizije mag. Uroš Urbanija se je zato na podlagi sklepa kolegija direktorja TV SLO odločil, da bo Televizija prekinila vsakršno poslovno sodelovanje s časnikom Mladina, vodstvo RTV Slovenija pa bo s strokovnimi službami proučilo možnosti vložitve pravnih sredstev.

Se je pa na to oglasila “nepristranska” novinarka Evgenija Carl, ki je sporočila, da bo ona v Kopru še vedno brala Mladino. Mogoče Evgeniji lahko kdo pošlje tudi stare revije kurirček, pionirski list in podobne socialistične izdelke, da bi imela večji “barvni spekter”.

Na levem portalu Večer so danes zelo pohiteli s člankom z naslovom “Po odločitvi Uroša Urbanije bo Televizija Slovenija prekinila vsakršno poslovno sodelovanje z Mladino”. Očitno bodo danes tam v slovo Mladini z RTV, poleg solzic prižgali tudi kakšno svečko?

 

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

1 komentar

Fobca United 17. 08. 2022 - 7:21
Primorska presstitutka....zate je še Ciciban pretežko branje!
Dodaj komentar