Saj ni res, pa je. Cene v nebo! Kilogram slovenskega paradižnika kar 16€?

paradižnik, slika je simbolna

Kupci pri nas so postali izjemno pozorni na hitro rastoče cene izdelkov, ki nam prinašajo vsak dan bolj prazne žepe, pa čeprav nam vlada leže kako nam gre dobro.

Slovenske novice so objavile fotografijo bralca iz enega od slovenskih diskontnih trgovcev. Nekaj pakiranih paradižnikov (slovenski paradižnik miks) je stalo 3,29 evra tako za 200- kot za 300-gramsko pakiranje. Bralcu se je to zdelo nekoliko veliko, zato je preveril še ceno preračunano na kilogram in osupnil: laže pakiranje stane kar neverjetnih 16,45 evra na kilogram.

Cena paradižnika (300 gramov), slika Slovenske novice

Pri tem pa je zanimivo, da kot pravijo v podjetju Lušt, ki je pri nas največji pridelovalec paradižnika, cen letos sploh niso spreminjali. Očitno so torej marže trgovcev res neverjetne. Kaj ni predsednik vlade govoril o nekem znižanju cen v trgovinah?

Povezane objave

Dejan Vunjak postal očka. Pokojni Brendi bi bil vnuka izredno vesel.

Kako ustvariti sodoben stil, ko temperature padejo

Tako pa je občinstvo izžvižgalo Lada Bizovičarja, ki na odru nakladal, namesto, da bi pel

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več