Saj ni res, pa je. Poglejte to ministrsko ekipo in njihove izjave!

Saj ni res pa je. Slovenija bo danes po vsej verjetnosti dobila novo vlado. V vladi pa ministri, ki to nikoli nebi smeli biti, nekateri zato ker se na delo ne spoznajo, drugi pa zato ker so za delo nesposobni?

Cvet ministrske ekipe Roberta Goloba

Zaslišanja pred odbori so izgledala nekako tako: Šarec bi vrnil teritorialce in gverilo, Fajonova je bila na zaslišanju, kot na izboru za miss sveta, Švarc Pipanova se opravičuje za kazni, ki so jih prejeli tisti, ki so protestirali na nelegalnem protestu, Bobnarjeva bi s policijo osrečevala ljudi in jim “šenkala” kazni, Kmetijska ministrica bi več državnih gozdov, Mesec bi espeje silil v zaposlitev in v Slovenijo pripeljal več tujcev, Bešič Loredan pa se je obdal z bivšimi ministri, ki so že dokazali, da ne znajo nič.

Skoraj vsem kandidatom je bilo ključno blatenje potez vlade v odhajanju ter spremembe zakonov, ki jih sprejela, pa tudi jasne zaveze o sodelovanju s civilno družbo in nevladnimi organizacijami. Slišali smo še napovedi reforme sistema plač v javnem sektorju, revizijo pogodb nakupa oklepnikov Boxer ter velikega obrata na področju obrambe, notranje in zunanje politike.

Marjan Šarec je napovedal posodobitev flote helikopterjev ter povečano financiranje gasilcev. Za reševanje kadrovske stiske SV je predlagal petletno služenje mladih brezposelnih do 35. leta, ki nimajo srednje šole. Mogoče je s to neumnostjo celo poistovetil, še iz časov ko naj bi tudi sam imel 6 popravnih izpitov?

To pa je recimo izjava bodočega obrambnega ministra o gasilcih izpred nekaj let:

Tanja Fajon je v svoji predstavitvi med drugim opozorila, da je prva ženska kandidatka za položaj zunanje ministrice. Imela je kar nekaj kritik čez dosedanje vodenje zunanje politike in diplomatsko delovanje. Oziroma smo dobili občutek, da je kritizirala vse, kar je lepše od nje? Je pa na zaslišanju, dajala vtis, kot, da je kandidatka za miss in ne za zunanjo ministrico. Vedno je namreč poudarjala namreč mir.

Se je pa Švarc Pipanova postavila v vlogo odvetnice in ne ministrice za pravosodje.  Napovedala je namreč opustitev vseh prekrškovnih postopkov in odpravo glob proti protestnikom. Pa čeprav so protestniki protestirali na neprijavljenem shodu. Sicer je sramota, da bo ona zasedla mesto ministrice, saj je, spomnimo se, nevljudno in arogantno zavrnila rokovanje s predsednikom takratne vlade Janezom Janšo. Vsaj za ministra se spodobi, da ima višje standarde obnašanja. Pa tudi o zgodovini očitno ve le bore malo.

Največja neumnost ministrov pa je zagotovo kandidatka za notranjo ministrico Tatjana Bobnar. Tudi ona je šla močno naproti protestirajoči civilni družbi ter dejala, da »miren protest ne bo nikoli več zločin«. Posebej se je dotaknila tožb zoper Jašo Jenulla ter dejala, da bo potrebno tudi »preiskati morebitne sume kaznivih dejanj zlorabe položajev in nekdanji odločevalci bodo pač morali prevzeti morebitno odgovornost«. Torej bomo po njeno lahko organizirali nelegalno prireditev, shod, srečanje in tega nam ne bo potrebno prijaviti, lahko bomo žaljivi, nosili bomo sovražne transparente, lahko bomo nelegalno zaprli ceste, dovoze, avtoceste, pa globe ne bodo izstavljene? Po njenem je osnovna funkcija policije ta, da so ljudje srečni. Torej, bodo policisti po novem humanitarna organizacija?

O Luki Mescu, kandidatu za ministra za delo, pa smo praktično tudi na našem portalu e-maribor.si zapisali praktično že vse. Prvič bomo tako imeli ministra, ki nima niti minute delovne dobe v kakšnem podjetju. Pokojninski sistem pa namerava Mesec reševati z odpravo prekarnosti, napovedal pa je dodatno priseljevanje delavcev iz tujine. S tem naj bi celo popravili demografsko sliko? Le kdo je tu nor?

To je le delček” zanesljive” ministrske ekipa, ki bo delala v “korist” Slovenije? Kako pa bi vi ocenili ministrsko ekipo Roberta Goloba?

Po virih: Domovina.je, Demokracija, twitter

 

 

 

 

Povezane objave

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”

Ko se pred kamerami sporečeta Jani prednik (SD) in Dominika Švarc Pipan (SD)