Saj ni res, pa je! Tako drago “novoletno darilo” je župan Hoč, pripravil svojim občanom.

Zagotovo si vsak župan, ali županja za svoje občane želi, da bi se jim v letu 2023 zgodilo kaj lepega in da bi v občini radi živeli. No župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak, je svojim občanom voščil kar v obliki 73% zvišanjem Nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč.

Župan občine Hoče-Slivnica ni kar tako. Po tem, ko je zmagal na volitvah je za zahvalo svojim občanom pripravil odlično novoletno darilo. Tako se je odločil, da bo osrečil lastnike in najemnike zazidanih ali nezazidanih stavbnih zemljišč v občini z občutnim zvišanjem nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč (NUSZ). Po izračunih občinskih služb se bo nadomestilo za 150 m2 veliko pozidano stavbno zemljišče povečalo iz sedanjih 79 EUR na 137 EUR, torej kar za 73%, za nezazidano stavbno zemljišče velikosti 600 m2 iz sedanjih 57 EUR pa kar na na neverjetnih  173 EUR, kar pomeni 200% povečanje.

Pri tem je najbolj zanimivo to, da NUSZ plačujejo praktično vsa gospodinjstva in podjetniki v občini. Zato je še posebej zanimivo, da je občinski svet, ki ga v celoti obvladuje lista župana Soršaka, tako pomemben odlok sprejel kar na izredni seji, mimo poslovnika občinskega sveta brez obravnave na pristojnih odborih in komisijah. V času, ko državljane pesti velika draginja in več kot 10% letna inflacija, so taki ukrepi vse prej kot na mestu. Odlok se bo začel uporabljati s 1. januarjem 2023.  Torej Srečno vsem občanom občine Hoče-Slivnica.

Lahko bi rekli, to kar ste izvolili, imejte. Oziroma bolje rečeno, drugič dvakrat premislite. Še nedavno se vam je Soršak smejal iz vseh mogočih kandelabrov, danes pa vam že kasira.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.