Šarec že nabira točke anti proslavi. Večer zavajajoče na twitterju?

Rdeče naravnani mariborski časopis je bil (skoraj) vedno komunistično obarvan, ter dajal zaledje rdečim strankam v parlamentu.

Tudi tokrat je Večer isti. Nobenega presežka, le da je bil pred leti povsem anti Kanglerjevo nastrojen, sedaj pa si je očitno zadal cilj, da pljuva po vladi Janeza Janše. In danes so se posvetili anti proslavi, ki poteka na Prešernovem trgu, namesto Državni proslavi, ki je ena najpomembnejših do sedaj. In ne boste verjeli, kaj je zapisal prvi mož Večera Matija Stepišnik: “V Ljubljani poteka antiproslava, ki je “vse tisto, kar državna proslava ni”: “Vključujoča, ljudska, polna vsebine in vizije”

Zapis urednika Večera, ki bi bil prej zrel za pregled v kakšni ustanovi, je naravnost zastrašujoč in nesramen. Državna proslava ni nikogar izključila, še več, na proslavo bodo lahko ljudje prišli tudi brez uradnih vabil. Prišli bodo z slovenskimi zastavami, ja Matija Stepišnik, LJUDJE pridejo. Iz (tvojega) Maribora pridejo celo z avtobusom. Zagotovo pa bo proslava polna vsebine, slovenske kulture in zanosa, ter ponosa, da praznujemo 30. rojstni dan. Tako pestrega programa doslej še ni bilo nikoli na proslavi. A to očitno, na “črno cepljanim” novinarjem Večera ni jasno. Pa čeprav so iz državne blagajne dobili zajeten kupček denarja. Pa verjetno ne zato, da pišejo neumnosti.

Se je pa na Prešernovem trgu že ustavil Marjan Šarec in iskal svoje volivce. No roko na srce. Med tako množico ljudi jih prav veliko zagotovo ne bo našel.

P.M.


Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”