Še ena golobja neumnost? Brezplačni menstrualni vložki?

slika je simbolna

Pred dnevi je vlada podprla postopno uvajanje brezplačnih higienskih pripomočkov za ženske v javnih ustanovah, vendar pa, kot kaže, očitno še nima izdelanega načrta o tem.

Gre za novo Golobovo “nategancijo” ali pa tokrat ne bo prelomil obljube? Vprašanje je,  kdo bi menstrualne pripomočke financiral, kje bi jih dobili, kateri menstrualni pripomočki bi bili na voljo in v katerih javnih ustanovah. Poraja se tudi vprašanje, katero “levo” podjetje bi pri tem spet zaslužilo.

Vlada dr. Roberta Goloba ponovno obljublja. Bo obljube o brezplačnih higienskih pripomočkih prelomila?

Sicer ni prvič, da je nova vlada dr. Roberta Goloba ostala le pri obljubah ali pa je te prelomila. Podobno se je zgodilo s pomočjo, obljubljeno požrtvovalnim gasilcem, ki so se dneve in noči na Krasu borili z ognjenimi zublji. Spomnimo se odkupa slovenske pšenice in s tem pomoč našim kmetovalcem ter tudi nadzor nad draginjo tega osnovnega živila, a se je zgodba obrnila v drugo smer.

Sicer pa je ideja po brezplačnih higienskih pripomočkih zrasla na zelniku inštituta 8. marec, neformalnega prišepetovalca Golobovih potez. 

 

Povezane objave

Golobov zakon o RTV odhaja na Ustavno sodišče?

Minister za zdravje, po Golobovem ukazu grozil zdravnikom zaradi stavke?

Zaprla so se volišča. Slovenci potrdili tri (škodljive) zakone!

3 komentarji

marker 16. 08. 2022 - 4:18
Raje dajte v domove starostnikov večje število plenic za odrasle. Vsaka ženska je do zdaj lahko poskrbela zase in bo tudi lahko naprej.
mona lisa 16. 08. 2022 - 7:51
Bolno do konca. Starostnikom pa se odmerja plenice. Kam smo padli. Zdaj bomo že vložke za vse kupovali davkoplačevalci. Ne in ne.
Pepe Vasjebe 22. 08. 2022 - 17:58
JA in JA, Tako je reklo 400.000 butelnov aprila letos, verjetno med njimi kar precej menstrualno odvisnih!
Dodaj komentar