Še pomnite tovariši iz SD? Za kar ste kritizirali Janševo vlado, danes delate vi isto.

Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Se kdo spominja pogroma v prvih dneh Janševe vlade, ko je dvignil plače ministrom in državnim sekretarjem? Kakšen neverjetni pogrom je doživela ta vlada na začetku mandata. No danes Golobova vlada dela popolnoma isto. Nobenega pogroma nikjer!

“Kabinet predsednika vlade je v Državni zbor poslal dopis, da bodo ministri uvrščeni v 64. plačni razred, kar je enako, kot so bili v prejšnjem mandatu (sicer so lahko v razponu od 62 – 64),” so nam pojasnili na vladi. Poleg tega je vlada določila tudi najvišjo možno plačo državnim sekretarjem. “Vlada je na 4. redni seji odločila, da se funkcija državnega sekretarja uvrsti v 61. plačni razred. Isti plačni razred so imeli tudi državni sekretarji v pretekli vladi,” so pojasnili na uradu za komuniciranje. Možen razpon je sicer od 59. do 61. razreda. Piše Žurnal24.

Višja plača ministrom prinese 393 evrov bruto, državnim sekretarjem pa 350 evrov bruto. Plača za 64. razred je 5211 evrov, za 62. razred pa 4818 evrov bruto, za 61. razred 4633 in za 59. plačni razred 4283 evrov.

S tem seveda ni nič narobe, če nebi bila prav vlada Janeza Janše, tista, ki je bila zaradi tega napadena. Vlada je zaradi tega doživela pravi pogrom, tako na družbenih omrežjih, kot v javnosti. Leve stranke so pisale vse mogoče neumnosti. Pri tem je ravno stranka Socialnih demokratov najbolj izstopala. Kje ste sedaj levi nabijalci megle?

Tako so leta 2020 nabijali vlado zaradi uvrstitve ministrov in državnih sekretarjev v višji plačilni razred tudi v stranki SD. Takrat so zapisali: “Mnogi danes ne vedo od česa bodo jutri živeli. Ekonomisti svarijo pred recesijo, projekcija padca BDP doma in v svetu je strašljiva. Nova vlada pa zvišuje plače svojim funkcionarjem. Nesprejemljivo! Solidarnost pomeni, da v času krize vlada najprej poskrbi za najšibkejše, ne zase!”

Kje sta danes z neumnimi prispodobami in nabijanjem vsevprek pri SD?

S svojo levo ropotarnico so 20. marca 2020 levi mediji začeli pribijati na križ Janševo vlado. Danes so ob isti potezi Golobove vlade tiho, kot riti.  Tu je le nekaj zaskrbljenih naslovov levih medijev! Danes ni nihče več zaskrbljen?

 

Povezane objave

Zaradi blamaže na RTV, sprožena notranja preiskava

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

2 komentarja

Nata 29. 06. 2022 - 2:41
+ + + + Niso pozabili! Le po svoji stari navadi so tiho, kot male miškice!! Razbobnajo po vseh svojih medijh samo tisto, kar jm odgovarja. In???? Resnične probleme pa skrijejo. Da si novinarji RTV sploh upajo stavkati, ko je vednar razumljivo, kaj se dogaja!!!!In kam mi merimo z uravnoteženostjo poročanja.
Aljosa Fux 29. 06. 2022 - 3:27
Jap, ni prav, so imeli sedaj lepo priložnost storiti nekaj dobrega, nekaj pozitivnega. Sam osebno zamerim Levici, tako se pak ne dela sedaj, ko so "končno" v vladi.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več