Simona Kustec ostaja ministrica!

Simona Kustec, slika Topnews

Poslanci so po celodnevni razpravi o interpelaciji šolske ministrice Simone Kustec nekaj minut po polnoči odločili, da ta ostaja ministrica.

[color-box color=”yellow”] Za interpelacijo je glasovalo le 42 poslancev, proti je bilo 39 poslancev.[/color-box]

Do tovrstnega poniževanja, na manipulacijah in lažeh sprevrženega odnosa in diskurza imam ničelno stopnjo tolerance. Moje prihodnje delo bo enako dosedanjemu, za dobro otrok in mladih, interpelaciji in virusu navkljub,” je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec med drugim odgovorila predlagateljem interpelacije. Ministrica je tudi navedla, da od začetka dela tokratne vlade skupaj s 700 sodelavci uvajajo in izvajajo ukrepe za varno izobraževalno in raziskovalno delo ter ukvarjanje s športom.

Omenila je, da ukrepi za varovanje zdravja in življenj ljudi v političnem svetu namesto volitev nekaterim opozicijskim strukturam v nekaterih državah predstavljajo priložnost v boju za oblast. Odgovoren in iskren boj proti virus v svetu politike pa je po njenih besedah “boj, ki je usmerjen v uspešnost njegove zajezitve za jutrišnji, in ne včerajšnji dan“.

Poslanec Levice Matej T. Vatovec je v uvodu pred razpravo o interpelaciji ministrice za izobraževanje Simone Kustec poudaril, da ministrico interpelirajo, ker ni izpolnila pričakovanj deležnikov v šolstvu, predvsem v času epidemije. To področje se zanemarja, ministrica pa se jasno in glasno ne zavzame za svoj resor, je poudaril.

Kulovci so bili med samo sejo do ministrice izredno arogantni in popadljivi, a na koncu jim ni uspelo zbrati niti svojih glasov.

P.M.

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

1 komentar

Dada 20. 11. 2021 - 5:36
Horvat je Kustečevo imenovak Marija Terezija, ha,ha,ha. Blodnjavost je očitno novejši pojav n NSi.
Dodaj komentar