Skokovito naraščanje okužb. Ljubljana pa absolutni rekorder! Preverite za vašo občino!

koronavirus Slovenija

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Število potrjenih okužb vztrajno raste in je že deseti dan zapored višje kot pred tednom dni. Delež pozitivnih testov znaša kar 39 odstotkov.

Potem, ko so k okužbam pripomogla novoletna veseljačenja predvsem v Ljubljani, številke na novo okuženih spet letijo v nebo.  Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, se v bolnišnicah zdravi 542 covidnih bolnikov, od tega jih 158 potrebuje intenzivno oskrbo. Zaradi koronavirusne bolezni je včeraj umrlo šest ljudi. Od začetka epidemije je boj z boleznijo covid-19 izgubilo 5.629 ljudi. 

[color-box color=”green”] Neverjetno se okužbe hitro širijo v Ljubljani, samo včeraj je bilo tam kar 627 dnevnih okužb, kar predstavlja v tedenskem prirastu kar +75% in je daleč največji rekord. Kar lahko pripisujemo Jankovičevim “kuhančkom” in novoletnem drenjanju ob ognjemetu. [/color-box]

Za primerjavo, v Kopru je bilo odkritih 122, Celju 112, v Kranju 113,  v Mariboru 90, na Jesenicah 84, v Idriji 81,v Domžalah 78novih okužb.

V Sloveniji so včeraj ob 10.557 PCR-testih potrdili 4.068 primerov okužbe z novim koronavirusom. To je 2.205 primerov več kot prejšnji torek, ko so ob opravljenih 5.334 PCR-testih potrdili 1.863 okužb. Dnevno število potrjenih okužb je tako prvič po sredini novembra preseglo štiri tisoč. 

Preverite okužbe za vašo občino[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZNYXAlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjEwMCUyNSUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjgyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==[/vc_raw_html][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZNdW5pY2lwYWxpdGllcyUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUyMHdpZHRoJTNEJTIyMTE0MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjExNTAlMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”