Skrajno-levičarski aktivist postal predsednik programskega sveta RTV?

Novi predsednik programskega sveta RTV Goran Forbicijo

Pa se je zgodilo. Uboga nacionalna televizija se je popolnoma nagnila v levo. Pod krinko besed predsednika vlade: “politiko ven iz RTV”, so na čelo predsednika programskega sveta RTV dali skrajnega levičarskega aktivista Gorana Forbicija.

Novi svet Radiotelevizije Slovenija se je sestal na ustanovni seji. S 15 glasovi za, so svetniki za predsednika sveta izvolili Gorana Forbicija, ki je bil imenovan na predlog Varuha človekovih pravic. Za njegovo namestnico so izvolili generalno sekretarko Društva novinarjev Slovenije Špelo Stare, ki jo je imenoval Informacijski pooblaščenec. Sestava in predlogi za imenovanje članov Sveta RTV  pa večji del iz aktivističnih logov, ki vedrijo pod plaščem NVO, ki pa so izpostave določenih levo usmerjenih strank. Temu se reče »uspela« revolucija in še več dokončna “depolitizacija” in enobarvno in enosmerno  vodenje v prepad.  Proti »grškemu« scenariju. 

Vsa levičarska smetana je tako v novem svetu RTV, zbrana na enem mestu. Od tistih, ki so glasno sodelovali pri protestih prejšnje vlade, do tistih ki so se množično napajali z državnim denarjem, do takih, ki nimajo pojma kaj je to televizija, do kriljenja in žuganja znanega med osamosvojitvenega strahopetneža Saša Hribarja. Se pa najdejo tudi taki, ki so pogosti znanci in obiskovalci vogalnih lokalov okoli RTV-ja. Tako smo zdaj dobili javno RTV, katere vodilni organ, programski in še nadzorni, sestavljajo skrbno izbrani ideologi (levice), kšeftarji in hišna druga novinarska liga, pod krinko “depolitizacije” (“normalizacije”) in “stroke” pa smo pristali na pragu enoumja ter skrajnih (levih) političnih stališč. Piše Požereport.

Ideološko “nevtralni” Goran Forbicio

Kaj pa se bo zgodilo z gledalci TV Slovenija in poslušalci radia Slovenija? Na radiu kakšnih posebnosti ni za pričakovati. Radio Slovenija, ob poplavi predvsem Odlazkovega radijskega imperija, se ni bati, da bi prišlo do drastičnih sprememb. A televizija, to je povsem nekaj drugega.  Pričakujemo lahko neke vrste revanšizem pluralnosti, katero je uvajalo sedanje vodstvo TV Slovenija. Oddaje, kot so bile Arena, pričevalci, intervju in podobno se verjetno bližajo svojemu koncu. Prihaja enoumje in želja po prevladi. Novi člani programskega sveta, pa so tako in tako že navajeni, da denar prihaja iz države. Tokrat iz našega žepa.

Levo aktivistično krilo Levice bo tako imelo pisarno kar v naši RTV hiši?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

8 komentarjev

Marko Prosen 6. 06. 2023 - 5:07
A Janša še pride na nacionalno RTV ?
Fokus_123 6. 06. 2023 - 17:22
Tja se Golob ne hodi…ima svoj kanal in za svoje tople prijatelje…
Čakija Noris 15. 07. 2023 - 2:05
Ne, sedaj bodo rdeči razlagali, da je vse ok.
Zlatko Trebovšek 6. 06. 2023 - 7:30
Vse gre v maloro!
Anton 6. 06. 2023 - 7:59
Da bi novinar pljuval po novinarju se ni v prejšnih časih dogajalo. Raje mu čestitajte. Itak je figura.
Amerikanc 6. 06. 2023 - 9:29
Opravo ima enkratno. Kot podstrešje !
otrok 6. 06. 2023 - 12:36
Slovencelni počasi kapirajo, kaj so izbrali na volitvah.
Vipavec 6. 06. 2023 - 23:49
Kaj v tem svetu ni ne verskih skupnostih kmetov upokojencev
Dodaj komentar