Slovenski letalci nadaljujejo uspešne nastope na tekmi v Kulskem: Zajc drugi, Prevc in Lanišek med najboljšo deseterico

Zaslonska slika (RTV SLO)

Nedelja se je nadaljevala z odličnimi nastopi slovenskih letalcev na letalnici na Kulmu. Timi Zajc je osvojil drugo mesto, medtem ko je zmagal Norvežan Halvor Egner Granerud. Granerud je dobil prvo serijo in poskrbel za najdaljši polet tekme (234,5 m). Tretji v prvi seriji je bil Avstrijec Stefan Kraft (233 m).

Med sedmimi slovenskimi letalci je bil Žak Mogel, edini, ki se ni uspel uvrstiti v finalno serijo (35. mesto, 200,5 m). Anže Lanišek se je uvrstil med najboljšo deseterico in zasedel 8. mesto (225 m).

Domen Prevc, ki je sobotno tekmo osvojil 3. mesto, je v nedeljo zasedel 12. mesto po prvi seriji (212,5 m), Peter Prevc pa 19. (218,0 m). Lovro Kos je bil 25. (208,0 m), Žiga Jelar pa 23. (206,5 m).

Zajc je bil najbolj razpoložen slovenski letalec, svoja poleta je opravil brezhibno in v finalni seriji celo pridobil mesto. Granerud pa je s svojim najdaljšim poletom (235 m) ubranil prednost in osvojil zmago. Kraft se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Lanišek se je pridružil Zajcu v deseterici, Domen Prevc je bil 12., Jelar 16., Kos 24., Peter Prevc pa se je ponesrečil in zasedel 29. mesto (176 m).

Več: rtvslo.si

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

BEDASTO! Franci Kek sredi košarkarske tekme vdrl na igrišče in se ulegel na tla!