Smrtne grožnje najvišjim državnim funkcionarjem naj se preganjajo po uradni dolžnosti!

Člani odborov DZ za pravosodje in za notranje zadeve so na včerajšnji skupni seji opozorili na stopnjevanje sovražnosti v družbi.

Smrtne grožnje naj se preganjajo po uradni dolžnosti!

Odbora DZ za pravosodje in za notranje zadeve sta sprejela sklepe, s katerimi med drugim obsojata izražanje, spodbujanje in izvajanje dejanj ekstremističnih skupin, ki so diskriminatorna, sovražna, nestrpna ali nasilna.

Pristojnim državnim organom sta priporočila, naj posebno pozornost posvetijo raziskovanju in preprečevanju pojavov ekstremizma in uvedbo programov za rehabilitacijo in reintegracijo nasilnih ekstremističnih skrajnežev. Pa tudi, naj delovanje ekstremističnih skupin umestijo med glavne prioritete. Vladi predlagata, da preuči potrebo po spremembah zakonodaje, ministrstvu za pravosodje pa dopolnitev opredelitve kaznivega dejanja grožnje na način, da se grožnje s smrtjo državnim funkcionarjem in ustavnim sodnikom ter njihovim družinskim članom preganjajo po uradni dolžnosti.

PM

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več