Spletni portal Dnevnik se je lagal o članku, s hitrimi testi?

Da levi mediji trosijo laži je že dolgo znano. Tokrat so na laži dobili spletni portal Dnevnik, ki je trosil laži o nekakšnih neveljavnih antigenskih hitrih testih.

Dnevnik z lažjo nad antigenske hitre teste

“Opozarjamo na lažne navedbe spletnega portala Dnevnik.si o domnevno neveljavnih testih v bolnišnici,” se začne današnja objava na uradnem profilu UKC Ljubljana na družbenem omrežju Twitter.

“Hitri antigenski testi, ki so trenutno v uporabi, so na nacionalnem seznamu sprejemljivih testov in ustrezajo zahtevam kakovosti. Rezultati se ves čas pošiljajo in vpisujejo v Centralni register,” so dodatno zapisali pri UKC Ljubljana.

Srž članka je, da je ljubljanski klinični center kupil ter za testiranje osebja in bolnikov uporablja 50 tisoč hitrih antigenskih testov znamke Zhuhai Lituo, s katerimi v evropskem prostoru naj ne bi bilo mogoče izpolnjevati pogoja PCT. Testi po (lažnem) poročanju Dnevnika namreč niso na seznamu testov, ki jih je odobrila Evropska agencija za zdravila, izpolnjujejo pa merila vladne skupine za covid-19. Piše SIOLnet

S takimi lažnimi trditvami, kot jih navaja Dnevnik, se zmanjšuje zaupanje ljudi v hitre teste in se  ustvarja le negativno klimo v družbi. Upajmo, da se bodo pri Dnevniku za laži opravičili.

P.M.

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi