Spoznajte novinarja – dvoživko Igorja E. Berganta!

Igor E. Bergant, slika, Nova24TV

Igor E. Bergant, levi voditelj, svoje sporno nenovinarsko delo, opravlja na RTV, prek statusa samostojnega podjetnika, pa še moderira v svojem prostem času.

Igor E.Bergant, novinarska dvoživka

To je tisti, novinarček naše nacionalne televizije, ki ne samo, da bo stavkal, ampak je tudi član stavkovnega odbora. Kako zanimivo. Medtem, ko bodoča vlada udriha po zdravniških “dvoživkah”, jim za novinarske “dvoživke” ni mar. Enim so take stvari pač dovoljene, drugim pač ne.

Tako Bergant recimol po javno dostopnih podatkih včeraj-danes moderira konferenco Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, piše Požareport. Seveda gre tu za evidentne kršitve novinarskega kodeksa Društva novinarjev Slovenije, katerega član je tudi Igor E. Bergant, ampak tudi za nevarnost korupcije. Namreč, voditelj Odmevov Bergant, kot vsi novinarji, redno zaposleni na RTV Slovenija, sodi v javni sektor, ki je plačan iz javnega denarja, moderira pa komercialne dogodke subjektov in ljudi, tudi proračunskih uporabnikov, ki se – sicer v drugih okoliščinah – pogosto pojavljalo tudi kot del novinarskih obdelav oddaje Odmevi. Piše Požareport.

Prav zanimivo, da o tem novopečena poslanka in nekdanja “neodvisna” novinarka Mojca Pašek Šetinc, o tem v svojem moledovanju v Državnem zboru ni omenila niti z besedo. Seveda, gre za tiste novinarje, ki jih je “jebeno” več?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

1 komentar

mona lisa 20. 05. 2022 - 10:17
Če si njihov potem lahko vse.
Dodaj komentar