Sprejet PKP 10. Kaj vse prinaša? Kul opozicija spet pogorela!

zajem slike

Opozicija s svojo retoriko skozi celotno epidemijo govori in zavaja, kako je vse narobe, in to z enim samim namenom, da se ustvari vtis, kako je v tej državi vse slabo

PKP 10 sprejet s 46. glasovi za!

Sprejet zakon prinaša enkraten solidarnostni dodatek za upokojence s pokojninami do 714 evrov, kmete brez pokojnin v starosti nad 65 let, invalide in vojne veterane, pa tudi mesečni dodatek za pripadnike sil za zaščito in reševanje ter za dijake in študente, ki pomagajo pri oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah. Zakon vsebuje tudi določbo, po kateri bodo do 500 evrov dodatka upravičeni novorojenčki, rojeni do 30. junija 2023. Podaljšuje tudi lanske turistične bone, in sicer do konca junija 2022.

Solidarnostni dodatek bo za upokojence, ki prejemajo pokojnino v znesku do 510 evrov – ti bodo dobili dodatek v višini 300 evrov. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino od 510 do 612 evrov, bodo dobili dodatek v višini 230 evrov. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini od 612 do 714 evrov, pa bodo dobili dodatek v višini 130 evrov. Solidarnostni dodatek se bo izplačal tudi za posebej ranljive skupine v višini 150 evrov. Enkratni solidarnostni dodatek za izboljšanje položajev bodo dobile tudi osebe, ki so starejše od 65 let in niso prejele dodatka kot upokojenci, ter nosilci oziroma člani kmetije.

Zakon prinaša tudi odškodnine za hude posledice ali smrt po cepljenju proti covidu-19. Uvaja pa tudi povračilo stroškov za hitre teste za delodajalce in samozaposlene. Zakon ureja še delno povračilo izgubljenega dohodka za čas trajanja karantene na domu, nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka za s. p., družbenike, delničarje, ki so poslovodje, ter kmete.

Opozicija je hotela na vsak način doseči, da bi dodatek dobili vsi upokojenci, torej tudi tisti, ki prijemajo najvišje pokojnine. Mogoče je bilo tako neverjetno vztrajanje kulovcev zaradi Kučana, ki solidarnostnega dodatka seveda ne bo dobil.

PKP je bil v parlamentu sprejet z 46 glasovi za! Zakon so podprli vsi poslanci koalicije, torej poslanci SDS, SMC in NSI, ter opozicijska SNS, oba predstavnika manjšin, nepovezana poslanka Mateja Udovč in trije poslanci DeSUS-a. 

Na sprejetje PKP 10, se je odzval tudi poslanec SDS Dejan Kaloh: “Čista 10 za PKP 10. Z enkratnim solidarnostnim dodatkom bomo pomagali najbolj ranljivim med upokojenci, kmeti, invalidi, vojnimi veterani. Podaljšali bomo tudi Bone2020, ker za razliko od lenih KUL-ovcev, nekateri delovni& solidarni državljani lani dopusta niti videli niso!

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?