Sramota v oddaji Svet na Kanalu A? Kapitalizem je za njih totalitarni sistem?

slika je simbolna

Po žalostni vesti, da je v 109. letu starosti umrl tržaški pisatelj Boris Pahor, so se o tem razpisali številni mediji.  Kanal A, pa je tudi ob tej novici pokazal svojo levo nečimrnost?

Kapitalizem totalitarni režim?

“Prav nacionalna zavest ga je gnala skozi tri totalitarne režime: fašizem, nacizem in kapitalizem,” je bila ena od trditev v prispevku o preminulem Borisu Pahorju na informativni oddaji Svet na Kanalu A. Da si informativni medij z nacionalno pokritostjo privošči tak lapsus, da kapitalizem, ki je že v osnovi gospodarski in ne politični sistem, je sramotno in nesprejemljivo. Seveda je tretji totalitarizem, ki je Pahorja močno zaznamoval in mu grenil življenje, komunizem. A ustvarjalcem oddaje svet se ob pogovoru o totalitarnih režimih večkrat zatakne v grlu.

V spomin Borisu Pahorju je bilo narejenih več prispevkov, ki so slavili čas njegove življenja in pripovedovali zgodbe o življenju pod totalitarnimi režimi, na katere je Pahor stalno opozarjal. Svet na Kanalu A je v svojem prispevku o Pahorju med fašizem in nacizem uvrstil tudi kapitalizem, kar je povsem absurdno. Seveda komunizma niso omenili, saj so medij tranzicijske levice in resnico o tem zločinskem režimu je potrebno brisati, ter o njem poročati zgolj pozitivno. Piše portal Nova24TV

 

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?

1 komentar

Nata 1. 06. 2022 - 11:20
Brez besed!!
Dodaj komentar