Sta to najbolj odgovorna človeka za Planiško sramoto?

Matjaž Han in Dejan Židan, slika: Moja Dolenjska

Največji športni dogodek v Sloveniji, svetovno prvenstvo v Planici kaže zelo klavrno vzdušje. Gledalcev od nikjer, cene zasoljene.

Vstopnica za stojišče 64 evrov, sedišče na tribuni 100 evrov, vstopnica za štiri tekmovalne dni 215 evrov. Plastenka pol litra vode 3,5 evra, čaj 3 evre, kava 2,5 evra, burger 12 evrov, hot dog 8 evrov, ocvrt krompirček 5,5 evra, svinjska rebra 18 evrov (porcija), pivo 5 evrov. Planica, naš ponos. Cenik hrane in pijače. V soboto, tribune  prazne, vzdušje klavrno. Podobno tudi včeraj, ko je slovenska mešana ekipa dobila bronasto medaljo. Popolnoma izgubljen kompas in stik z realnostjo. Piše Nova24TV.

Dejavnost športa pod Golobovo vlado spada pod ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, vodi ga trgovec Matjaž Han (SD). Državni sekretar pa je veterinar Dejan Židan. Tako pod to okrilje spada tudi izpeljava svetovnega prvenstva v Planici.

Čeprav so vpili, da bodo na vsa mesta imenovali visoko strokovne kadre, kjer za politiko ne mesta, pa ti izbiri potrjujeta, da govorijo eno, delajo drugo. Matjaž Han je 2. februarja na novinarski konferenci, kjer so predstavljali Planico 2023, poudarjal, da želijo na ministrstvu vrniti športu za vse, kar je ta naredil za državo v zadnjih 30 letih. “Kolikor je v preteklosti država storila za šport, se po mojem ne bi smel nobeden politik fotografirati s športnikom. Jaz bi rad po koncu mojega mandata to spremenil,” je dejal.

Je možno, da nam bodo Socialni demokrati uničili tudi Planico, zahvaljujoč ministru in njegovi ekipi. Ti so prvi najbolj odgovorni za stanje, ki smo mu v teh dneh priča. Kdo že je to? Aja, Han in Židan. Kakorkoli se morda grdo sliši, dejstvo je, da sta oba obula prevelike čevlje.

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

6 komentarjev

Pepe Vasjebe 27. 02. 2023 - 1:09
"Kakorkoli se morda grdo sliši, dejstvo je, da sta oba obula prevelike čevlje." Na področju ki ga vodita sta oba gola in bosa in seveda v prevelikih škornjih, tako da se notri kar zgubita.
mona lisa 27. 02. 2023 - 4:01
Isto velja za vso vlado.
Darinka 27. 02. 2023 - 3:46
Joj, joj tale Židan. Na volitvah so mu Prekmurci dali nezaupnico, saj jih po dolgih letih delovanja v politiki ni več prepričal, da je njegovo delo vredno njihovega glasu. Tako kot mnogi ostali, je skočil nazaj v politiko skozi zadnje okno.,ter dela škodo naprej.
Brane “bizon” si 27. 02. 2023 - 5:26
Han še vedno počitnikuje na otoku Španija in hodi na izlet na otok Portugalska. https://media1.giphy.com/media/l0MYJnJQ4EiYLxvQ4/giphy-downsized-medium.gif
Grenze 28. 02. 2023 - 11:46
Komunisti uničijo vse še puščavo
marker 1. 03. 2023 - 16:53
Trgovec in veterinar nista sposobna za funkcijo ministra.
Dodaj komentar