Stari župan, nove podražitve. V Mariboru 87-odstotna podražitev ogrevanja!

Saj ni res pa je! Povprečna položnica Energetike Maribor bo s 86 evrov v decembru za gospodinjstva januarja narasla na 141 evrov, in to ob enako milem vremenu, če bo hladneje, pa še za več.

Mariborčane bo pokopala kar 80% podražitev stroškov za ogrevanje. Občutna podražitev je za občane presenečenje tudi zaradi ukrepa vlade, ki je omejila ceno zemeljskega plina za daljinsko ogrevanje gospodinjstev.

A v Energetiki Maribor e izgovarjajo, da bi bila brez zamejitve cen plina podražitev še večja. “Morate vedeti, da je stroškovna cena toplote bistveno višja od cene, ki jo imamo v cenikih,” je za Radio Slovenija dejal vodja proizvodnje Miran Rožman. V Energetiki so nameravali podražitev ogrevanja ublažiti s prihodki od prodaje elektrike, a so se januarja borze z elektriko sesule, pojasnjuje Rožman. Ob tem pa dodaja: “In to je postala težava. Zadeva je postala zelo volatilna, zelo odprta. Elektrike ne moremo več prodajati po fiksnih cenah, ampak jo prodajamo na borzah”.

Cena ogrevanja se je v Mariboru podražila z nedavnih 80 evrov na skoraj 150 evrov za megavatno uro. Cena megavatne ure toplote v Ljubljani stane 79 evrov, v Celju pa recimo 71,16 evra.

Kar  13 tisoč gospodinjstev v občini Maribor se bo torej grelo kar za 85% dražje! Kaj bo pri tem storila Občina Maribor in njen župan Saša Arsenovič? Verjetno popolnoma nič, kot so Mariborčani že navajeni.

Kot je zapisal eden od tvitter uporabnikov: Najprej izvolijo Goloba, potem Arsenovića, zdaj pa pač prihajajo računi. Kaj se čudite? Plešite

vir: Večer, RTV

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

4 komentarji

mona lisa 12. 01. 2023 - 5:10
Prekleti tisti ki ste volili to vlado, to predsednico in seveda lopova Arsenoviča. V štirih letih bo olupil Mariborčane kot banane. Bomo premraženi, lačni, nagi in bosi. Res hvala vsem idiotskim volilcem. Razumi kdor mora da idioti volijo proti sebi.
ara 12. 01. 2023 - 8:12
Pregovor: " Tistega, kar sam hočeš, ni nikoli preveč....!"
zdrava.pamet 12. 01. 2023 - 8:59
golob si je nastavil same nesposobneže na vlado, levicarji in tisti ki še verjamejo pop tv in rtv pa so volili srbe. SRBSKI HLAPCI. PRAV JIM JE ZDAJ, NAJ PLAČAJO.
zdrava.pamet 12. 01. 2023 - 9:11
PA JE ŠLO TEH 100 EVROV, HEHE.
Dodaj komentar