Ste že slišali to neumnost Luke Mesca, bodočega ministra za delo?

Luka Mesec, zajem slike POP TV

Na zasedanju prve nujne seje odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bil zaslišan tudi ministrski kandidat Luka Mesec-Mesec

Sliši se kot neslana šala, a je res. Potrjeni kandidat za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je je Luka Mesec. Človek brez minute dela v kakšnem podjetju. Še krave bi se smejale, če bi se lahko.

Zanimivo je bilo vprašanje poslanke SDS, Eve Irgl, ki je sprva želela, da bi bili odgovori Mesca bolj natančni in kompleksno obrazloženi, bolj ji je tudi postalo jasno, zakaj bo postal minister za solidarno prihodnost, saj bo tako lažje zamegljevati poznavanje vsebine, saj nihče ne ve, kaj to točno pomeni. Ministrstvo za delo in družine namreč zahteva široko poznavanje vsebin, kar pa Mesec ni izkazal. Mesec je odgovoril, da je ministrstvo za delo celo lažje upravljati kot ministrstvo za delo, družine in socialne zadeve, saj se bodo ukvarjali s stanovanjsko politiko. Eno leto bo izgubil samo z organizacijsko in infrastrukturno vzpostavitvijo ministrstva.

Kdaj namerava zvišati prenizke invalidske pokojnine, je zanimalo Irglovo, saj Mesec tega ni navedel. Izračune bodo uredili do jeseni, ocenjuje Mesec, saj takrat prihaja draginja. Prav tako je Irglovo zanimalo, kako bo reševal problematiko domov za starejše, ki se je razgalila med epidemijo. Kako bo poskrbel, da bodo ljudje lahko premostili podražitve in prisotno revščino.

Ker je Robert Golob napovedal dodatne obdavčitve, ukinitev olajšav in ukinitev ukrepov, je poslanko SDS zanimalo, kako namerava na kratek rok še dodatno znižati brezposelnost ter kako bo nasprotoval dvigu upokojitvene starosti, saj smo starajoča se družba.

Pokojninski sistem namerava Mesec reševati z odpravo prekarnosti, napovedal je dodatno priseljevanje delavcev iz tujine. S tem naj bi celo popravili demografsko sliko? Le kdo je tu nor?

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Bojan Pavelsek 1. 06. 2022 - 3:50
kretén1 -a m (ẹ̑) 1. pog., slabš. omejen, neumen človek: ta kreten bi rad še ukazoval / kot psovka poberi se, kreten 2. med., nekdaj človek, ki je telesno in duševno nerazvit zaradi pomanjkljivega delovanja žleze ščitnice: otrok je kreten SSKJ² Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče kréten2 -tna -o prid. (ẹ̑) teh. ki omogoča, povzroča spremembo smeri gibanja; upravljalen, pogonski: kretni vzvod / kretni mehanizem Pravopis Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče kréten -tna -o (ẹ̑) teh. upravljalen, pogonski krétni -a -o (ẹ̑) ~ mehanizem; ~ vzvod Pravopis Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče kretén -a m, člov. (ẹ̑) |telesno in duševno nerazvit človek|; slabš. |omejen, neumen človek| kreténka -e ž, člov. (ẹ̑) Celotno geslo Sinonimni Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče kretén -a m GLEJ SINONIM: neumen1, neumnež
Dodaj komentar