Stranka SD obljubila brezplačne malice. Sedaj pa je požrla besedo.

stranka SD, Slika: Nova24TV

Vlada Roberta Goloba je še nedavno obljubljala, da bo v šolstvu uvedla brezplačno prehrano za vse učence in dijake, a to so le prazne obljube, ki so jo na veliko propagirali pred volitvami tudi Socialni demokrati.

Med prioritetami aktualne vlade v koalicijski pogodbi naj bi bila zapisana tudi njihova zaveza, da bo vsem učencem in dijakom zagotovila brezplačno šolsko prehrano. Zapisali naj bi, da “v Sloveniji 21. stoletja ni nobenega upravičenega razloga, da bi bil katerikoli otrok lačen”. To pa glede na današnje napovedi ostaja le zapis na papirju. S 1. septembrom se bo cena šolske prehrane namreč še dodatno zvišala.

Se spominjate populističnega nastopa Jerneja Štromajerja – buckota? To je govoril pred volitvami  (video: youtube):

Številne šole so pred novim šolskim letom napovedale podražitev kosil, dvig pa naj bi uskladile različno, odvisno od subvencioniranja posameznih občin. Cena naj bi bila določena pred samim začetkom šolskega leta. Ceno šolske malice za otroke in dijake je določilo s postavko ministrstvo za šolstvo, v letošnjem letu je ta znašala 90 centov oziroma 2,73 evra, medtem ko ceno kosil vsaka šola lahko določa sama zase.

Napoved je sprožila val vprašanj, kot je spodnje “Ja Tanja, kaj pa zdaj to, kaj pa obljube o brezplačni malici/kosilu?” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja in Tanjo Fajon pozval k odgovoru.

Povezane objave

Danes bodo pokopali umorjeno Sabino. Domačini za odgovorne zahtevajo dosmrtni zapor!

Aljuš Petinač: “Robi misli, da je frajer, plešeta pa le še on in Tinca?” (video)

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)