Šušmarjenje ustavnega sodišča na maratonski seji o RTV in Golobja nadutost

Ustavno sodišče ima pred seboj res težko nalogo. Ali se podrediti Golobovi politiki ali pa glasovati po svoji vesti oziroma tako, kot določa ustava.

To pomeni, da se včeraj ustavni sodniki niso dogovorili nič. Sejo so tako prestavili na jutrišnji dan, ko bodo menda končno odločili kako pa kaj. Precej deplasirani predlog Mateja Accetta, predsednika ustavnega sodišča in poročevalca v tej zadevi, da ustavni sodniki spremenijo svojo odločitev o začasnem delnem zadržanju Golobove novele in zadržanje ukinejo, ni ravno naletel na odobravanje vseh. Lahko se bo v sredo zgodila celo obstrukcija seje?

A Golob vztraja, da bo vlada, vsaj tako je razumeti iz odgovora. RTV osvobodila.

Naj bi  se pa, kot piše Požareport Ustavni sodniki poslužili “kompromisnega predloga” sodnika Marka Šorlija, kateri je bil napovedan že pred dnevi, kar pa bi že jutri lahko pripeljalo celo do končne vsebinske odločitve o tej zadevi. A kakšen naj bi ta kompromisni predlog bil? To naj bi ustavni sodniki razpravljali jutri. Zagotovo pa tu ne bo prišlo do soglasne odločitve.

Nadut in poln samega sebe, pa je včeraj Robert Golob, na seji, kjer je odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev, izustil tudi nekaj neprimernih opask. 

 Golobove napol vojaške napovedi o tem, kako bo on osvobodil RTV, medtem ko so ustavni sodniki komaj sto metrov stran v centru Ljubljane (na Beethovnovi 10) razpravljali o ustavnosti njegove zakonske novele, znova nedvoumno pričajo o tem, kako zelo nizko je pri nas padla pravna država in kam je odšla politična kultura, piše Bojan Požar.

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Na Obrežju poteka prvi shod proti vzpostavitvi azilnega doma. #foto #video

1 komentar

Darinka 23. 05. 2023 - 6:31
Če bi bili pravna država, bi ustavno sodišče brez dolgih in nepotrebnih razprav odločilo tako, kot zahteva ustava. PIKA!!!!!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več