Svetlana Makarovič bi rada Prešernovo nagrado in tudi denar, ki pritiče nagradi

Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Letošnje podelitve Prešernovih nagrad je popestrila Svetlana Makarovič, ki celo s protesti v državni zbor od upravnega odbora Prešernovega sklada pričakuje, da ji bo podelil nagrado, ki jo je zavrnila leta 2000. Piše Spletni časopis.

A Makarovičevi se ne gre le a nagrado, ampak tudi za denar, ki iz sklada pritiče nagrajencem. “Leuharska” gibanja se sedaj na vse pretege trudijo, Svetlani Makarovič to zagotoviti. Saj, kot je razvidno iz dopisovanja Svetlane Makarovič, ta računa, poleg Prešernove nagrade, tudi na finančni del, ki ji ga bo zagotovila ministrica za kulturo iz vrst Levice Asta Vrečko. Dopis Svetlane Makarovič, ki protestira, ker upravni odbor Prešernovega sklada noče sodelovati v ponovnem podeljevanju nagrade, ki jo je Makarovičev zavrnila leta 2000, je predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič poslal kar  Matej Šurc, levičarski novinar poln nesmislov in sarkazma. Leta 2020 je na primer člane stranke SDS označeval kot rumeno-plave spake, predsednika republike pa kot slinarja!

Dopis Svetlane Makarovič

No in če ostanemo pri “slinastem” dopisu. Znana “novinarčnka” Zgaga in omenjeni Šurc sta bila tista, ki sta vodila propagandni projekt skupine 571 novinarjev, ki so s posebno peticijo druge evropske države poskušali prepričati, da prva vlada Janeza Janše ne bi smela predsedovati svetu Evropske unije.

Toliko o strokovnost in toliko o tem, kam pes taco mili.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Ostri Franc 12. 02. 2023 - 7:36
To smo mi komunisti delamo kar hočemo imamo denar, ki ga krademo že 35 let uničujemo in prodajamo podjetja delavce z majhno plačo izkoriščamo in mečemo na cesto uzurpirali smo si vse vzvode oblasti od sodstva, policije Šolstva javne uprave imamo svoje ne vladnike lgtb in vedno več borcev 2 svetovne vojne lezemo v rit Srbom in Evropi in edini mi smo tisti ,ki lahko trgujejo se dogovarjamo z Orbanom, ki kupuje banke delal bo Emoniko avtobusno in železniško postajo kupoval hotele na obali zidal hotele in stanovanjske bloke.To smo mi levaki ki delamo kar hočemo saj nam nihče nič ne more saj imamo naše medije nekaterim smo odpisali dolgove druge smo financirali in sedaj smo velika srečna družina.Z drugače misleče pa imo dobre prijemo da jih uničimo.
Dodaj komentar