Tajni dogovori z vlado? K nam prihaja več tisoč Filipincev. Delali bodo v zdravstvu in gradbeništvu?

Še tega nam je treba. Po tem, ko so ves čas govorili, da k nam prihajajo izobraženi migranti, doktorji, inženirji itd, se je vse skupaj izkazalo za veliko laž. Zdaj pa baje k nam prihajajo Filipinci.

Se naši organi sprenevedajo?

Filipinska vlada naj bi že potrdila sestanek, doma pa očitno tajne pogovore ministrstva zanikajo. Prve filipinske medicinske sestre v naših bolnišnicah že spomladi? Državi naj bi se dogovarjali o o zaposlovanju filipinskih medicinskih sester, voznikov tovornjakov, gradbenikov in podobnih profilov delavcev. Kot je povedal sekretar s filipinskega ministrstva za delo in zaposlovanje Silvestre Bello, želi Slovenija zaposliti od 2.000 do 5.000 kvalificiranih in polkvalificiranih delavcev.

Na to temo so na Filipinih že potekali pogovori med slovenskimi in tamkajšnjimi predstavniki, za izvedbo dogovora pa menda zelo pritiska slovenska stran. Podpisa sporazuma o ‘napotitvi’ delavcev sicer še ni. »Slovencem sem povedal, da moramo najprej podpisati bilateralni dogovor,« je povedal Bello. Postopki naj bi trajali okoli tri mesece, kar pomeni, da lahko prve filipinske medicinske sestre v naših bolnišnicah pričakujemo spomladi.

“Iz Slovenije moramo najprej podpisati bilateralni dogovor. Javnosti svetujemo, naj počaka na uradno objavo, nato bomo začeli sprejemati vloge,« so številnim zainteresiranim delavcem sporočili iz Filipinov, s čimer bi zadovoljili slovenske potrebe po delovni sili. Med pogoji za delo bo tekoče znanje angleškega jezika. Kaj pa slovenščina?

Ali o te vlade lahko pričakujemo še kakšno neumnost?

vir: Slovenske novice

MG

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!