Tako pa je državna sekretarka v studiu City osramotila Milana Cvikla (SD)?

zajem slike, studio City, RTV

Opozicija rada ponavlja, kako naj bi se aktualna vlada pretirano zadolževala, saj ji gre v nos, da so gospodarski kazalci dobri navkljub epidemiji novega koronavirusa.

Tako pa je državna sekretarka Polona Rifelj osramotila Milana Cvikla?

Kul opozicija je za oddajo Studia City omrežila kar Milana Cviklam, predsednika strokovnega sveta SD za finance, ki naj bi bil nekakšen strokovnjak za finance, a vse bolj kaže, da tudi za neumnosti. državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade mag. Polona Rifelj mu je praktično pokazala, da nima pojma o financah.

Opozicija kul, rada ponavlja, kako naj bi se aktualna vlada pretirano zadolževala, saj ji gre v nos, da so gospodarski kazalci dobri navkljub epidemiji novega koronavirusa. Ko je ugledni The Economist, ki v preteklosti sploh ni bil naklonjen tretji Janševi vladi, ocenil, da je Slovenija med naključno izbranimi 23 državami OECD druga najbolje obvladala gospodarsko krizo, nastalo kot posledico svetovne pandemije, so se pri nekaterih pričeli vihati nosovi. Kot pravijo, ko govorijo številke, nakladanje odpade, zato državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade mag. Polona Rifelj ni mela težav, ko se je v Studiu City soočila z mag. Milanom Cviklom, predsednika strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo, ki je poskušal prikazati, kako gospodarski kazalci vendarle naj ne bi bili tako dobri, ocena The Economista pa ne točna.

Državna sekretarka Polona Rifelj je nevednemu Cviklu pojasnila, da se je dolg povečal. “V preteklem letu smo se zadolžili za milijardo 250 milijonov in to po negativni obrestni meri. Če govori o takih velikih zadolževanjih oziroma dolgovih naše države, si lahko pripišejo SD sami.” Po besedah Rifeljeve so se v času njihove vlade zadolževali po 7-odstotni obrestni meri, aktualna vlada pa se je po minus 0,25 odstotkov, kar pomeni, da bomo vrnili manj denarja, kot smo si ga dejansko sposodili. Poleg tega so milijarde v času leve vlade šle v bančno luknjo. “Takrat smo bili na naslovnicah vseh mednarodnih časopisov kot najslabši, in mislim, da ni čas, da se vrnemo tja,” je bila jasna.

Upajmo, da bo ta poučna minuta Polone Rifelj, tudi Cviklu koristila!

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?