Tako si Šarec predstavlja kadrovanje na obrambnem ministrstvu

Obrambno ministrstvo katerega bo po novem vodil Marjan Šarec, kateremu so volivci pokazali vrata na volitvah. Se pa poleg že slinijo mnogi, ki bi radi službice.

Kadrovanje na obrambnem ministrstvu?

Kot poroča Nova24TV, bo državna sekretarka na obrambnem ministrstvu Nataša Dolenc, ki je sicer že bila državna sekretarka iz kvote LMŠ v času Šarčeve vlade, ko je bila ministrica za obrambo Andreja Katič. Šarcu Nataše očitno kar ležijo. Ne gre pozabiti tudi tega, da je takrat Dolenčeva poskrbela za svojega zasebnega partnerja Boštjana Pavlina, ki je bil zaposlen v Slovenski vojski na mestu referenta, nato pa ga je po prevzemu funkcije postavila na mesto direktorja direktorata za obrambne zadeve (DOZ). Pavlin je takrat brez potrebnih kompetenc preskočil tri karierne razrede – po vzorcu: samo da je naš, kaj zna, pa ni pomembno. Prav tako naj bi v tem času Dolenčeva uredila vse potrebno, da je bil za šefa oddelka v obveščevalni službi imenovan njen brat Rok Dolenc, čigar kompetence so prav tako milo rečeno vprašljive.

Dobro obveščen vir je portalu Nova24TV zaupal, na kakšen način naj bi se lotili vojaške obveščevalne službe – Dolenčeva bo za direktorja ponovno nastavila Pavlina, ki bo v obveščevalni službi naredil čistko. V načrtu naj bi imeli zamenjavo vsaj osmih ljudi srednjega managementa, za katere so ocenili, da ne bodo hoteli delati za Šarca oziroma v korist njegove klike. To je namreč za strokovni kader, ki dela za državo in ne po Šarčevem nareku. Ko bo Pavlin s svojimi pomočniki opravil čistko – pripadnik Slovenske vojske Sandi Gosar menda že razlaga, da bo prišel v obveščevalno službo za šefa operative – bo odšel na drugo delovno mesto, na mesto direktorja pa naj bi se po načrtih usedel Andrej Fefer, o čemer je že pisal tudi Požareport. Fefer je trenutno zaposlen v eni izmed slovenskih obveščevalnih agencij in slovi kot tesen Črnčecev zaupnik. Iz dobro obveščenih virov smo tudi izvedeli, da Feferjeva namestnica Špela Boc alias agentka Aleps že sedaj v obveščevalni službi posameznikom grozi, da bo kmalu vse drugače, saj bodo vsi zamenjani.

Čakamo le še Šarčevo, Lidijo Divjak Mirnik, da se bo drla , da je to diktatura.

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”