Tam Europe lastnik proizvodnih prostorov Tovarne vozil Maribor

Vir: Tam/ Facebook

Družba Tam Europe, ki je s pomočjo kitajskega kapitala nastala na pogorišču Tovarne vozil Maribor (TVM), je z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) podpisala pogodbo o prevzemu proizvodnih prostorov in postala lastnik prostorov, strojev in naprav za izdelavo avtobusov v Mariboru. Do sedaj je imela te prostore in stroje od leta 2011 v najemu.

Družba TAM Europe izdeluje letališke avtobuse, v prihodnosti pa želijo serijsko proizvajati tudi električne avtobuse. Električni avtobus je dokončan in ga trenutno testirajo v Dubaju. V podjetju je zaposlenih 150 delavcev.

Kupnina je poslovna skrivnost in zato ni znana, bila pa je nakazana. Boris Vončina, predstavnik DUTB, je povedal, da je to želja kitajskih lastnikov družbe TAM Europe in da so za proizvodne prostore dobili dve zavezujoči ponudbi ter da je podjetje TAM Europe podalo najvišjo ponudbo.

Brian Yu Zhao, direktor TAM Europe, je povedal, da so za prostore plačali več kot 3,5 milijonov evrov in manj kot 6 milijonov evrov, kolikor je DUTB najprej zahtevala in da je za podjetje izjemno pomembno, da je lastnik prostorov ter da je kupnina takšna, da sta zadovoljni obe strani.

Cilj TAM Europe je po besedah direktorja leto končati z dobičkom. Do sedaj so prodali 40 avtobusov, do konca leta želijo prodati 100 avtobusov in ustvariti 20 milijonov prometa.

Povezane objave

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji

“Levosučni” Večer nad ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom!