Tanja Fajon se je pred Kitajci očitno podelala v hlače? Predstavništva Slovenije v Tajvanu ne bo!

Ponosna naslednica komunistov Tanja Fajon se pajdaši s ponosnimi komunisti Kitajci, ki v duhu poostrenih razmer s Tajvanom, rožljajo z orožjem.

V luči močno zaostrenih razmer med Kitajsko in ZDA zaradi obiska Nancy Pelosi na Tajvanu se ponovno odpira tudi vprašanje izmenjave predstavništev med Slovenijo in Tajvanom, kar je v začetku leta napovedal takratni premier Janez Janša. Stališče zunanjega ministrstva o načelu ene Kitajske tudi pod novo vlado ostaja sicer nespremenjeno, a načrti s predstavništvoma so drugačni, kar je bilo od te leve vlade tudi pričakovano.

Januarja letos je tedanji predsednik vlade Janez Janša v nenajavljenem nastopu za indijsko televizijo presenetil z izjavami o Tajvanu. “Delamo na izmenjavi predstavništev”, je takrat razkril in dejal tudi, da bo Slovenija podprla vsako suvereno odločitev Tajvancev: če bodo želeli živeti neodvisno ali pa če se bodo “svobodno, brez prisile, vojaškega posredovanja, izsiljevanja ali strateškega goljufanja, kot se trenutno dogaja v Hongkongu, odločili, da bi bili radi del Kitajske

Takrat je Milan Brglez, ponosni naslednik komunistov, je takratno zunanjo politiko Anžeta Logarja označil celo  za nesramno in da nas bo Janša sprl z najmanj dvema velesilama. 

 Tanja Fajon se je tako pred Kitajci očitno podelala v hlače? Kaj prinašajo vojaške vaje v bližini Tajvana pa bomo spremljali tudi na našem portal e-maribor.si.

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?