Titovi častilci, to si preberite! Kako je Tito kaznoval anticepilce?

slika Yugotour

Tudi v prejšnjem komunističnem sistemu so imeli s tistimi, ki so zavračali cepljenje na malo težav. A takratna oblast je bila brez milosti.

TO JE TITO POČEL Z LJUDMI, KI SE NISO HOTELI CEPITI

Hrvaški portal Index je objavil dokument iz leta 1947, ki dokazuje, da je imel z anticepilci težave tudi Josip Broz – Tito. A on z ljudmi, ki so zavrnili cepljenje, ni imel milosti. Ko je mladinska brigada, ki je sodelovala pri gradnji železnice Šamac–Sarajevo, zavrnila prejem cepiva, so iz njenega imena vzeli besedo ‘udarna’, kar je takrat veljalo za veliko sramoto. 

»3. liška brigada se kaznuje z odvzemom imena udarne brigade, ker se 90 mladih iz te brigade ni želelo cepiti in se s tem ustvarja možnost širjenja nalezljivih bolezni in ogrožanja zdravja mladih,« je zapisano v obrazložitvi. Stavek je bil prebran javno, pred zborom vseh brigad na mladinski delovni akciji na železnici Šamac – Sarajevo, s čimer je bila sramota še večja.

Ti ljudje so bili za vedno zaznamovani kot nekdo, ki namenoma ogroža zdravje ljudi. Zagotovo je tem ljudem pripadla še kakšna hujša kazen za katero ve le Tito.

Obrazložitev odločitve. FOTO: Oslobođenje/FBP.M.

 

Povezane objave

Mineva 15 let od razkritja žrtev v Hudi jami! Za Danila Turka je bila to drugorazredna tema. (video)

Kako so partizani klali ljudi v Mačkovcu in Bloški planoti.

Končno! Še letos naj bi na Pohorju stal spomenik žrtvam komunističnega divjanja?

1 komentar

Dada 13. 11. 2021 - 10:06
V SDS IMAJO TUDI TWITA. Piše se Ivan Janša in v tem mediju ste objavili, kako ga je "Dežulović nesramno žalil""". JA , IN KAKO JANŠA ŽALI ???? NI PRIJETNO IN JE NESRAMNO,. JANŠA SE BO MORAL OPRAVIČITI IN PLAČATI KAZNI..... AMPAK NE PO NJEGOVI LASTNI VOLJI, TEMVEČ MU JE TO NALOŽILO SODIŠČE, KER JANŠA NE PREMORE OSEBNE MORALE IN ETIKE, DA BI SE SAM OPRAVIČIL, KO JE ŽRTEV TO ZAHTEVALA. NAJPREJ JE ODLOČILO NAVADNO SODIŠČE IN KONČNO ŠE VRHOVNO SODIŠČE. PRIČAKUJEMO, DA BO JANŠA NADALJEVAL ŠE NA VSEH MOŽNIH INSTANCAH......
Dodaj komentar