To je bila izjava, ki je ljudi množično prignala za shod upokojencev.

Protestniki so na shodu ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike. S slovenskimi zastavami v rokah in ob narodnozabavni glasbi so med drugim zahtevali dostojne pokojnine. Na Trgu republike se je zbralo okoli 20.000 ljudi!

Pobudnik iniciative Glas upokojencev, ki je organizirala shod, je Pavel Rupar, ki je ob napovedi shoda sredi januarja dejal, da so upokojence vsi pustili na cedilu. Med njihovimi zahtevami je takojšen 20-odstotni dvig pokojnine, ki so nižje od 1000 evrov, in 15-odstotni dvig za pokojnine v višini od 1000 do 1500 evrov. Najnižja mesečna pokojnina naj bo 750 evrov, povprečna neto pokojnina pa 75 odstotkov povprečne plače v Sloveniji.

Poln Trg Republike je bil jasen pokazatelj česa si ljudje želijo. Zagotovo je k temu pripomogla izjava predsednika upokojencev Slovenije Janeza Sušnika, ki je sam dejal, da ima 4000 evrov pokojnine, po tem, ko mu je Rupar očital, da mu ni mar za upokojence. Razumljivo, da so bili zato udeleženci shoda jezni.

Tako so udeleženci shoda z žvižgi “nagradili” Janeza Sušnika, predsednika upokojencev Slovenije:

Je pa sončna sreda eden od razlogov, da so tudi upokojenci prišli v Ljubljano iz vseh koncev Slovenije. Upajmo, da bo sonce posijalo tudi glede njihovih zahtev po večji pokojnini.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

4 komentarji

mona lisa 2. 02. 2023 - 3:01
Bravo upokojenci.
Ostri Franc 2. 02. 2023 - 7:06
Kdaj so pa še bili komunisti za malega človeka?Precednik upokojencev brez naše izvolitve zadrgnjen komunist ritoliznik Golobnjaka nas pošilja na socialo.Narod prebudi se in spreglej.
Andrej59 2. 02. 2023 - 8:28
Golob, lahko se skrivaš s svojo falango propadlih sodelavcev, na Brdu, vendar se bo zahteva po boljših pokojninah samo še stopnjevala. Na koncu te bodo upokojenci odnesli s parlamenta.
Petat 4. 02. 2023 - 14:12
Gospod Lopov, zapornik vodi penzioniste, če nebi kradno ti In tebi podobni bi bilo več za penzioniste.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več