To je svoboda? Na avtocestah dizel že preko 2 evra! Plešemo!

slika je simbolna

Spremenjena regulacija cen goriv, ki jo je prejšnji teden sprejela vlada Roberta Goloba in v veljavo stopa danes, prinaša občutne podražitve.

Nova vlada Roberta Goloba je  prekinila z regulacijo cen in tako marsikoga spravila v obup, še posebej pred poletno sezono. To imamo torej od svobode. Občutno podražitev pogonskih goriv. Med tem, ko smo se pri nas višje cene reševali z draginjo, je Hrvaška v bistvu najcenejša država s pogonskimi gorivi.  

[color-box color=”yellow”] Zunaj avtocest se dizel draži za 15 centov (na 1,83 evra), na avtocestnih črpalkah, kjer vlada ni omejila marž, za dvakrat več – tu je cena od danes dalje več kot dva evra za liter. Bencin po novem zunaj avtocest stane 1,755 evra, na avtocestah med 1,85 in 1,94 evra.[/color-box]

Še huje je na avtocestah. Tam marže niso regulirane in so cene različne: na Petrolovih avtocestnih črpalkah je cena bencina 1,851 evra, dizla 2,002 evra za liter, na OMV-jevih pa bencin stane 1,94, ter dizel 2,046 evra za liter. Za primerjavo: do včeraj je bencin stal 1,56 evra, dizel pa 1,67 evra za liter.

Občutno cenejša je Hrvaška, kjer je vlada včeraj omejila cene na 13,08 kune za liter (okoli 1,74 evra). Madžarska ostaja posebnost z dvojnim sistemom: domačini, ter Slovenci tam plačujejo eno najnižjih cen goriv v Evropi (1,46 evra za liter dizla), tujci pa približno toliko kot pri nas na avtocestah (okoli dva evra).

 

Povezane objave

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

1 komentar

Aljosa Fux 21. 06. 2022 - 2:13
Edino pravilno, dovolj casa smo zalagali tranzitne potnike, predvsem pa tuje avtoprevoznike s poceni dizlom.
Dodaj komentar