To je Ukrajinski heroj! Razstrelil je most, ko je bil še na njem, da bi ustavil Ruse

slika twitter

Veliko zgodb piše vojna v Ukrajini. Veliko herojskih potez. Za domovino so nekateri pripravljeni dati tudi svoja življenja. Putin si kaj takega ni predstavljal.

To so herojska dejanja ukrajinskih vojakov

Velika herojska zgodba s črnomorskega Kačjega otoka. Rusija je z vsemi vojaškimi silami napadla Ukrajino, med drugim tudi z morsko floto. Omenjeni otok je branilo le trinajst ukrajinskih vojakov. Otoku, ki ne dopušča nobenega pravega zaklonišča ali kritja, se je približala ruska vojaška ladja in zahtevala, da se položi orožje. Na twitterju se je pojavila zgodba, s sliko in zvokom. Močno se nas je dotaknila, čeprav je trajala le nekaj več kot deset sekund. Na posnetku smo lahko slišali, da so se ukrajinski vojaki nemudoma zavedali brezizhodnega položaja. “To je to”, je povzel eden izmed njih. Soborce je vprašal, ali naj agresorja pošlje “nekam…”. Tako se je zgodilo. V naslednjih trenutkih so ruski streli vzeli trinajst življenj, trinajst neponovljivih zgodb, zaradi paranoične ruske klike na oblasti, ki se gre te nedoumljive avanture.

Zagotovo pa je še bolj herojska poteza mladega ukrajinskega marinca Vitalija Skakuna,  Ukrajinskega vojaka Vitalija Skakuna Volodimiroviča se spominjajo kot simbola upora, ki ga Ukrajinci upirajo Rusiji, potem ko se je žrtvoval, da bi uničil most, ki so ga ruski tanki poskušali uporabiti za napredovanje na Krimu. Po poročanju ukrajinske vojske naj bi se Vladimirovič prostovoljno javil, da bo razstrelil most, medtem ko je bil na njem, in “takoj” opravil misijo. Khersonska regija na Krimu je bila ena prvih, ki se je srečala s sovražnimi vojaki. Ko se je zdelo, da bo zaustavitev napredujoče kolone tankov nemogoča, so se vojaki odločili, da bodo most razstrelili.  “Most je bil miniran, vendar mu ni uspelo pobegniti od tam,” so sporočili iz generalštaba oboroženih sil Ukrajine . »Po besedah ​​njegovih bratov, se je Vitalij oglasil in rekel, da bo razstrelil most. Takoj zatem je odjeknila eksplozija. Vitalij je umrl. Piše tuji portal Inside.com.

Junaško dejanje Ukrajinskega mornarja Vitalija Skakuna je upočasnilo napredovanje ruskih okupatorjev. Za ceno lastnega življenja je razstrelil cestni most Henichny in tako ustavil gibanje ruske tankovske kolone. Večni spomin! So zapisali na twitterju.

Povezane objave

Posnetek, ki ga še niste videli. Čisto od blizu. Pritekel k Ronaldu se slikal in ga poljubil! (video)

Trenutek, ko je tovorna ladja porušila most v mestu Baltimore v ZDA (video)

IZREDNA NOVICA! Teroristični napad v Moskvi. Najmanj 40 mrtvih