To je zmagovalna vožnja Primoža Rogliča #video

Primož Roglič, slika: družbeno omrežje

Vzpon na Svete Višarje je odločil letošnjo borbo za rožnato majico. Roglič je na koncu za 40 sekund premagal drugo uvrščenega Thomasa in za 14 sekund dobil skupni seštevek!

Slovenski kolesarski as Primož Roglič po prihodu v cilj 18,6 kilometra dolgega gorskega kronometra na Svete Višarje ni vedel, če bila njegova vožnja, ki jo je zapletla mehanska težava, dovolj, a nekaj minut kasneje se je v taboru Rogličeve Jumbo Visme začelo veliko slavje. Piše Sport klub.

Razburljiva tekma, katero ni prenašala niti ena slovenska televizija, se je odvila po naših načrtih. V Višarjih, v Italiji, streljaj od slovenske meje so slovenske zastave zasenčile vse ostale. Roglič je odločilno etapo Gira, izjemno zahteven gorski kronometer, začel zelo odločno. Vodil je na vseh vmesnih časih, ekspresno je zamenjal tudi kolo, a ni veliko manjkalo, ko bi mu sanje odnesla mehanska težava. Na enem izmed težjih predelih kronometra je imel težave z verigo, izgubil dragocene sekunde, a tudi to na koncu ni zmotilo slovenskega asa, ki je na krilih slovenskih navijačev, ki so zavzeli Svete Višarje, grizel do cilja in si privozil neulovljivo prednost.

In to zmagovalni prihod v cilj Primoža Rogliča in slavje se je lahko začelo

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

1 komentar

Nata 27. 05. 2023 - 15:03
Ponovno neverjetna vožnja na čas našega šampiopna!! Bravissimo, Primož !!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več