To pa je zajeten račun. Toliko boste plačali pri Ani Roš

slika: Hiša Franko

Hiša Franko se lahko pohvali z dvema Mishelinovima zvezdicama, a tudi s cenami, ki presegajo normalnost. Ana Roš, katera se je pred nekaj časa hudovala nad ukrepi zaradi posledic koronavirusa, pa brez slabe vesti očitno dobro kasira?

To je račun iz restavracije Ane Roš

Radijski voditelj Robert Roškar je pretekli vikend obiskal Hišo Franko, ki se lahko kot edina v Sloveniji pohvali z dvema Michelinovima zvezdicama. Roškar se je številnim hodom, s katerimi so jima postregli, sprva celo posmehoval, predvsem zaradi majhne porcije, vodo  okrašeno s cvetjem, ki je bila mišljena za umivanje rok, je želel spiti.

S prijateljico sta naročila degustacijski meni s slovenskimi vini. Domov sta se menda vrnila s polnim trebuhom, ne vemo ali zaradi vina, ali pa zaradi hrane, a z močno tanjšo denarnico. Račun je na znašal kar 688 evrov.

Kljub temu, da sta se na račun majhnih porcij in nenavadnih oblik nasmejala, na trenutke celo zasmehovala, pa sta bila na koncu menda le sita, hodi iz kuhinje so se namreč vrstili drug za drugim. Skoraj vsaka jed je bila majhna, natakarji pa so jima svetovali, naj jesta z rokami. To naj bi bila tudi posebnost Roševe restavracije. (slike: instagram / Slovenske novice)

Med drugim sta okusila kebab mladega korenja, cvetove divje magnolije, ikre postrvi, testenino, polnjeno z marelico in prašičkovo juho, odišavljeno s koščicami marelic. Na mizi so se znašli še postrv, zorjena v figovih listih, drežniško jagnje, medvedja šapa v kostanjevem raviolu, karamelizirana kožica fižola, fondi tolminskega sira in čebeljega voska, koprivni njoki itd. Pišeje Slovenske novice.

Se je pa nad takim zajetnim računom začudil tudi Aleš Hojs in zapisal: “K sreči imamo izbiro in k takim oderuhom ne hodimo. Sicer pa bi bil račun lahko tudi dvakrat višji, pa to ne bi bil fažizem, saj gospa redno blati Vlado Republike Slovenije!”

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?