To so največji “luzerji” predsedniških volitev.

Delni neuradni rezultati kažejo, da je zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev Anže Logar prejel največ, 33,96 odstotka glasov. Na drugem mestu pa se je znašla Nataša Pirc Musar z26,87 odstotka glasov.

Zagotovo lahko rečemo da so ankete napovedovale tak rezultat. Anžetu Logarju je podpora v zadnjem tednu še narasla. Nataši Pirc Musar pa je v primerjavi s tretjeuvrščenim Milanom Brglezom prav tako naraščala. 

Prvi “luzer” volitev je zagotovo Milan Brglez, katerega sta podprli kar dve stranki. Gibanje svoboda in Socialni demokrati. A glej ga zlomka. Brglez je dobil le pičlih 15,41 % glasov, kar je za dve najmočnejši koalicijski stranki velik poraz. Niti v enem volilnem okraju ni niti zmagal. Recimo, v Golobovem gnezdu, v VO Novi Gorici, kot SD-jevem gnezdu, v Velenju je pred njim prepričljivo zmagal Anže Logar. Da o bevskanju in lajanju Goloba ob porazu njegovega “šampiona”, ne govorimo!

Drugi “luzerji” volitev so zagotovo krščanski demokrati – Nova Slovenija, ki so na vsak način vztrajali, da se na volitve podajo s svojim kandidatom. Janez Cigler Kralj, zagotovo ni tako prepoznavno ime, da bi zagotavljal kakšen napredek. Za tako stranko, kot je Nova Slovenija je izredno slabi rezultat zagotovo posledica razpršenosti glasov na desni, namesto sodelovanja. Največji poraz pa je Cigler-Kralj zagotovo doživel v svoji Komendi, kjer je na obeh voliščih doživel pravi poraz.

Zagotovo pa je največji poraženec volitev ne samo Miha Kordiš, kateri je dobil sramotno število glasov, ampak tudi sama stranka Levica. Na volitvah so dobili le 2,80 % glasov, kar je zares sramotni rezultat. Miha Kordiš pa je v svojem okraju Škofja loka pogrnil na celi črti. Saj je bil v okraju Škofja Loka 2, povsem zadnji. Na svojem domačem volišču na Sv. Duhu je dobil pičlih 29 glasov.

A če bi bili pri Levici ob sramoti na volitvah vsaj tiho. Pa smo slišali, da so s tem rezultatom bistveno povečali zaupanje ljudi in da to zaupanje tudi raste.

To so zagotovo največji “luzerji” predsedniških volitev. Naslednjič pa zapišemo še največje zmagovalce.

vir; DVK, vsi rezultati so neuradni

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov