To so navodila za jutrišnji shod upokojencev. Neposredni FB prenos na našem portalu!

Jutrišnji shod upokojencev bo pravi slovenski praznik. Organizator pričakuje še več ljudi, kot jih je prišlo na prvi shod. Iz Maribora bosta odpeljala na shod dva posebna avtobusa. Slovenske železnice pa so povečale vlakovne kompozicije.

Upokojenci so  končno slišani z vseh strani in društvo 1. oktober je dosegel več, kot stranka DeSUS v parlamentu. pravi organizator protesta Pavel Rupar.

Nekaj napotkov za Drugi protestni shod upokojenk in upokojencev v organizaciji ljudske iniciative “Glas upokojencev” in društva “Inštitut Prvi oktober”:

– shod bo trajal eno uro od 15 h do 16 h..

– prinesite transparente s kulturno vsebino, STRANKARSKE NAVIJAŠKE VSEBINE NISO ZAŽELJENE;

– simboli, zastave in drugo katere koli politične stranke NISO ZAŽELJENI;

– pripravite tekste, ker bomo peli: Čebelice, Ostanimo prijatelji, Le vkup , le vkup uboga gmajna, na koncu pa za Roberta Goloba še Planica, Planica…

– prosim, če po shodu vsak odnese s seboj, kar je prinesel! SLOVENCI ZA SEBOJ NE PUŠČAMO SMETI, upokojenci cenimo urejeno in čisto okolje;

– toplo se napravite! Pridite že prej, izberite vozne rede, da ne bo na zadnjih terminih preveč dren.

– vedli se bomo kulturno, provokacijam ne nasedajte, lepa beseda lepo mesto najde. Varovali nas bodo redarji in pripadniki Policije, so zlate pence in fantje, spoštujemo jih; Sicer se pa ne bojimo nobenega!

– na odru ob meni bo mesto le za nastopajoče, ostale vas prosim za razumevanje, ostanite na platoju, gre za varnostne ukrepe;

– kmete, ki bodo v Lubljani s traktroji obveščam, da bi jih znali kaznovati zaradi prekrškov, ne bojte se!!! Vozite po predpisih, ustavite se tam, kjer je dovoljeno, upoštevajte cestno prometne predpise, prikolice zaenkrat pustite doma!

Predlog: če boste v Ljubljani že zgodaj s seboj prinesite slovensko malico: črn kruh in zasko, kuhane kranjske klobase.. Hamburgerje in hrenovke pustite za druge ljudske iniciative.. Mi jemo slovensko hrano!
Želim, da pokažemo najvišji nivo dostojanstva, ponosa in kulturnega vedenja, pokažimo drugim, kaj pomeni biti Slovenka, Slovenec, dober in pošten državljan Domovine, z zgledom pokažimo, da smo vredni boja in zmage, ki nas čaka!!

PROSIM DELITE VSEM!

Zganile tudi druge organizacije, kot je Zdus in Sindikat upokojencev, zganil se je Zpiz in tudi vlada, zaenkrat so šli uskladit pokojnine za 5, 2 odstotka, zdaj vidim, da so naši pritiski pripomogli, da so se začeli dogovarjati tudi o izredni uskladitvi od 3,5 do 4 odstotke. Vztrajali bomo še za dvig tistih najnižjih pokojnin in vztrajali bomo do konca.

vir: družbena omrežja

Povezane objave

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

2 komentarja

Anton Ljubi 28. 02. 2023 - 13:11
ZAHTEVAJTE ENAKO ODMERO % ZA POKOJNINE ZA VSE UPOKOJENCEM TUDI ZA NAZAJ POPRAVA KRIVIC
Dalibor 1. 03. 2023 - 7:26
ha ha.. Tista z zas(e)ko in črnim kruhom in čevapi je pa.... Ma, sploh nimam besed...Res niste resni... :)
Dodaj komentar