To so norčije, ko so jih delali vozniki na sneženi ponedeljek. (video)

Včeraj, na sneženi ponedeljek, so na DARS-u zabeležili 30 zdrsov tovornih vozil zaradi neustrezne opreme, ki so se zgodili med približno 4.30 in 6.00 uro.

Kot so na Darsu pojasnili v sporočilu za javnost, je bilo izvleko na odseku primorske avtoceste tako mogoče opraviti le na način, da se je avtovlečna služba ob popolni zapori avtoceste pripeljala do kolone v nasprotni smeri.

Dars ostro obsoja neodgovorne voznike tovornih in tudi osebnih vozil, ki so se na pot odpravili brez ustrezne zimske opreme, ki je na naših cestah obvezna od 15. novembra, in to kljub večdnevnim napovedim sneženja. “Takšno početje je neodgovorno in nevarno, obenem pa v primeru zdrsa za nekaj časa popolnoma ohromi promet in plužnim skupinam onemogoča pluženje ter posipanje,” pravijo na DARS-u-

Zaradi obilega sneženja je bilo v zimsko akcijo vključenih 185 vzdrževalcev avtocest in hitrih cest ter 125 vozil družbe Dars. Porabili so 1229 ton soli, 119.186 litrov natrijevega klorida ter 4000 litrov kalcijevega klorida. Opravili so približno 60 obhodov plužnih skupin.  

Tu pa je kolaž posnetkov, ki so nastali tekom dneva v zimskih razmerah na naših cestah. Video so naslovili s “saj ni res, pa je.”

vir: Večer

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

1 komentar

radames 17. 01. 2023 - 4:53
Ko se nekateri usedejo za volan, namenoma odvržejo možgane. Neverjetno, kaj počnejo!
Dodaj komentar