To so vsi kandidati za župana Maribora! Med njimi tudi Franc Kangler!

Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

V Mariboru se obeta močan boj za novega župana, Za stolček župana se poteguje kar rekordnih 13 kandidatov.

Od danes dalje se obeta boj za župana Maribora. Kar 13 kandidatov se je odločilo, da poseže po kandidaturi. Med njimi je nekaj zanimivih imen. Seveda se je za kandidaturo odločil dosedanji župan Saša Arsenovič, kljub veliki aferi, kjer je napadel mladoletnika. Včerajšnje presenečenje tik pred dvanajsto pa je prišlo iz NLS, kjer je kandidaturo, kot zadnji vložil Franc Kangler.  Zanimivo, se v boj podaja tudi najstarejši, Franc Jesenek, nekakšen borec za čisto okolje, pa od volivcev pozabljena nekdanja poslanka Lidija Dijak Mirnik, Svoboda je stranki SD ukradla zdravnika Vojka Flisa. 

Tu je vseh 13 kandidatov za župana:

V Mariboru za župana kandidira kar 13 kandidatov. Poleg župana Saše Arsenoviča, Franca Kanglerja in Vojka Flisa, ki se je sprva o županski kandidaturi dogovarjal s Socialnimi demokrati, a je na koncu presedlal h Gibanju Svoboda, kandidirajo še: poslanec SDS Dejan Kaloh, nekdanji radijski in televizijski voditelj Boštjan Klun, ki je po Flisovi košarici zdaj kandidat SD, nekdanja poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki je kandidatka mestne LPR, mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič. V NSi so za županskega kandidata določili predsednika strankinega mestnega odbora Bernarda Memona, v Piratski stranki podpredsednico stranke Nino Beyokol, Kandidturo so vložili tudi vložila tudi Franc Jesenek kot kandidat Stranke slovenskega naroda, Vladimir Šega kot kandidat Levice in Matic Matjašič, predsednik in trenutno edini predstavnik Liste mladih in Josip Rotar, kandidat Liste kolesarjev in pešcev.

Boj bo napet tako kot že dolgo ne. V dneh volilne kampanje se vam bomo oglašali iz različnih soočenj, obiskovali stojnice kandidatov in spremljali izide volitev. Zagotovo se tako v Mariboru obeta tudi drugi krog volitev.

Povezane objave

Ekskluzivno! Rupar vesel iz sodišča. Golobove ljubice ni bilo na spregled

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”