Tomičeva in Möderndorfer se še vedno napajata iz našega denarja!

Poslanka violeta Tomić

Po tem, ko so ljudje poslali na smetišče politične zgodovine tako Violeta Tomič, kot Janija Möderndorferja ta dva še vedno nista našla službe in se še vedno napajata iz našega denarja.

Ker je minilo pol leta od nastanka novega državnega zbora, je 13 nekdanjih poslancev ta mesec zadnjič dobilo nadomestilo poslanskih plač. Sedem, ki so bili predstavniki ljudstva več mandatov ali pa so tik pred upokojitvijo, pa jih bo še dobivalo. Med tistimi, ki nadomestila še dobivajo, ker ne najdejo službe, oziroma jima službe še ni potrebno še najti, sta nekdanja TV zvezdnica in nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić in propadli politik, zagrizen vojščak proti Janezu Janši Jani Möderndorfer.

Sicer pa nadomestila prejemajo tudi nadomestila prejema še nekdanji predsednik DZ, ki mu na lokalnih volitvah ni uspelo postati župan Brežic Igor Zorčič 4.579, nekdanja poslanka Levice, ki se je s stranko razšla, Violeta Tomić 3.940, Marko Pogačnik (SDS) 3.822, Janko Möderndorfer (GS) 3.388,propadli mariborski politik Branislav Rajič 3.388, Marjan Pojbić (SDS), 3.398 in nekdanji župan občine Selnica ob Dravi Jurij Lep 3.576. Tako Pojbiča, kot Lepa čaka kmalu upokojitev.

Po pol leta so nadomestila bivši poslanci izgubili zaradi reforme iz časa druge vlade Janeza Janše (SDS), takrat so oklestili pravice bivših politikov. Pred tem so bivši poslanci in ministri poslanske plače dobivali še leto dni po koncu mandata. Danes 80 odstotkov pol leta. Takrat so ukinili tudi pravico do dosmrtne rente bivšemu predsedniku republike, kar je za Janeza Drnovška in Milana Kučana uzakonila levosredinska večina v času vlade Antona Ropa. Že dodeljeno državno rento (doplačilo k pokojnini) pa zaradi dopolnila PS Zorana Jankovića, ki je presenetljivo dobilo večino, niso odvzeli Kučanu.

Med tem, ko nekateri e delajo nič, a se vseeno napajajo od nas, pa so nekateri za svoje vragolije še zelo dobro plačani. Več kot šest tisoč evrov bruto plačo je med poslanci, ki so v parlamentu, ta mesec prejela le Urška Klakočar Zupančič (GS), še najbližje pa ji je Borut Sajovic (GS) s 5.633 evra plače.

 

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

2 komentarja

mona lisa 19. 12. 2022 - 7:59
Prekleti paraziti.
Čakija Noris 23. 12. 2022 - 1:54
Rdeča mafija, jim še ni našla primerne "službe". Ko bo potekel rok, bosta dobila kakšno "službo",v državnem podjetju ali kakšnem ministrstvu za mešanje megle. https://uploads.disquscdn.com/images/cf00cf438805b1138208fad42fca6bdd5bcaae81b63c04b4a5fc19055f0479a9.jpg
Dodaj komentar