Trček niti po tretjem mandatu v DZ ne ve kaj je to “postopkovno”?

Franc Trček, zajem zaslona

Mariborčani so v Državni zbor že tretji mandat poslali dr. Franca Trčka. Nekdaj člana Levice, danes SD, a čeprav je doktor, še vedno ne ve zakaj je v parlamentu?

Trček še sedaj ne ve, kaj je postopkovni predlog?

V današnji razpravi o interpelaciji zoper šolsko ministrico, si je koalicija kul, privoščila cel kup “nabijanja” proti vladi, neupravičenih žalitev, laži in sprenevedanja. A če že pravijo, da je v demokraciji dovoljeno vse. oziroma skoraj vse, pa bi vsaj tisti stari poslanci lahko vedeli kako se je potrebno obnašati v parlamentu. 

V treh mandatih, odkar je od leta 2014 v parlamentu, nekdanji protestnik, ki je celo napadel policista, Franc Trček, bi si od predsednika Državnega zbora izposodil pravilnik delovanja parlamenta. In če bi ga prebral bolj obširno, bi notri našel 69. član, ki govori tako:

Poslancu, ki želi govoriti o uporabi poslovnika (postopkovno vprašanje ali predlog), da predsedujoči besedo takoj, ko jo zahteva. Govor tega poslanca ne sme trajati več kot tri minute. O postopkovnem vprašanju ali predlogu ni razprave. O uporabi poslovnika odloči predsedujoči, razen v primerih, ko po tem poslovniku odločitev sprejme državni zbor.

Kaj je torej postopkovno vprašanje, poslanec Trček?

Kaj ni za poslanca večje sramote, če ne niti tega, kako deluje državni zbor, ne ve, ter očitno ne pozna niti osnov demokracije? In neverjetno, Mariborčani so Trčka, ki je med drugim celo doktor in je predaval sociologijo, kar trikrat izvolili v parlament! Res se sprašujemo, kdo mu je leta 2001 na FDV, dal doktorski naziv? Odgovor verjetno ni potreben? Spodnji posnetek pove vse!

P.M.

 

Povezane objave

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

3 komentarji

Dada 19. 11. 2021 - 11:18
Danes na prenosu je poslanec koalicije D. ŠEŠKO NA POSTOPKOVNEM PREDLOGU - , trikrat razLGAL, DA NAJ sUKIČAVA PRIDE NA NJEGOV ODBOR.... tRIKRAT HA VODEČA SEJE OPOMNILA IN MU RAZLOŽILA, DA KRŠI POSTOPKOVNA PRAVILA, DALJE , DA ON NE MORE PREDLAFATI DRUGI POSLANKI,,, a ni odnrhal, dokler mu ni izključila mikrofona. tO KAŽE NA, NE SAMO NA NEPOZNAVANJE PRAVIL, AMPAK TUDI, DA NE RAZUME, ČETUDI MU JE BILO TRIKRAT RAZLOŽENO. SRB VSE RAZUME IN TAKOJ, KADAR GA S PESTJO PO ČELJUSTI, MOGOČE BI TUDI ŠEŠKO TAKRAT RAZUMEL, HA,HA.
Bogdan Kranjc 19. 11. 2021 - 12:52
LEJ LEJ KJE SI VEDRILA,, DADA,,BABA VANGA.
Ana Bana 21. 11. 2021 - 0:51
Noro ,kako se ta človek obnaša sicer to pove vse o njem ,kaj se dogaja v njegovi bući.
Dodaj komentar