Tudi Nataša Pirc Musar, dala košarico Svetlani Makarovič

Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Očitno bo Svetlana Makarovič svojo podganjo pesem, danes ob podeljevanju Prešernovih nagrad lahko brala kar v svojem domu starostnikov in sama obešala plenice s peterokrako na balkon. Kajti danes bo ostala kar doma.

Svetlana Makarovič bo dane ostala doma. No vsaj tako kaže. Razen, če e bo naredila incidenta na Prešernovi proslavi. Letos je namreč nekaj dni pred državno proslavo za dan kulture izrazila željo, da bi Prešernovo nagrado za življenjsko delo, ki jo je pred dvaindvajsetimi leti zavrnila, rada dobila nazaj. Želela si je tudi, da bi ji jo vročili na letošnji proslavi in podelitvi letošnjim nagrajencem. 

Zdaj je svoje stališče povedala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar. Po njenem mnenju vročitev zavrnjene nagrade na tej proslavi torej ni primerna, ker gospe Makarovič ni med letošnjimi nagrajenci. Tako je zapisala. “Prešernova nagrada za življenjsko delo je najpomembnejše državno priznanje za delovanje na področju kulture. Na nocojšnji državni proslavi bodo Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada prejeli nagrajenci za leto 2023. Menim, da vročitev zavrnjene nagrade na tej proslavi torej ni primerna, ker gospe Makarovič ni med letošnjimi nagrajenci. Zato si želim, da se Upravni odbor Prešernovega sklada in gospa Makarovič čimprej dogovorita o primernem in spoštljivem načinu vročitve nagrade.”

Upajmo, da ne bo Makarovičeva sedaj napisala pesmico še o kakšni “podganji” predsednici?

Povezane objave

Tečaj srbohrvaščine za slovenske delavce delavce TKK, je bilo lažno!

Si bo Slovenija oddahnila? Nika Kovač se za nekaj časa umika v osamo?

Baje se resno išče novi Golob!

1 komentar

Anton 11. 02. 2023 - 5:54
Kaže prst, ki je usran od njenega rovanja po mednožju. Packa svinska
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več