Ubogi Marko Bandelli, ne more najti službe. Kdo še prejema nadomestilo?

slika: primorske novice

V teh dneh je Bandelli res ubogi. Še vedno si ni našel službe, po tem ko je ostal brez poslanskega sedeža. Kljub temu, da se je hvalil kakšen velik podjetnik je.

Kar nekaj odpadnikov volitev bo prejemalo nadomestila

Za nadomestilo so zaprosili še številni znani, donedavni poslanci, ki so bili “žrtve” zadnjih volitev, denimo Jani Möderndorfer, Brane Golubović, Rudi Medved, Violeta Tomić in še kdo. Krajši čas, dokler ni bil potrjen za evropskega poslanca, je nadomestilo dobil celo Matjaž Nemec, pa tudi nekdanji predsednik SD in nekoč predsednik DZ Dejan Židan, nekdanji premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec. Piše portal Siol.net.

Nadomestilo za Bandellija je nekoliko sporno, ker bi si kot sposoben podjetnik v lastnem podjetju skoraj zanesljivo lahko takoj uredil zaposlitev. A kot dober podjetnik iz socialno čuteče stranke SAB, ki se ravno združuje s Svobodo Roberta Goloba, Bandelli ve, da je zanj dobro, če država plača, kar je mogoče, njegovo podjetje pa ne troši denarja za njegovo plačo in za davke ter prispevke državi. No Bandelli je na stroške državljanov za nič dela dobil nadomestolo v vrednosti 1.826,05 €, kar pa lahko prejema še pet mesecev. 

Se pa ubogi Bandelli, ki je bil v tem sklicu Državnega zbora celo minister z najkrajšim mandatom, očitno požvižga na delo. Važno je, da se njegovi otroci ne bodo doma več jokali.

Denar za nič dela, oziroma tisti, ki si ne znajo poiskati službe, bodo prejemali tudi nekateri LMŠ-jevi odpadniki: Jani Modererdorfer, Pavšič Robert, Nik Prebil, Robert Pavšič, Rudi Medved. Jerca Korče, Tina Heferle. Aljaž Kovačevič, Še dobro, da si je službo našel Marjan Šarec.

 

Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”

3 komentarji

mona lisa 16. 06. 2022 - 4:42
To je kriminal. Pederajs ima svojo firmo, vozi se z limuzina mi nam pa odžira denar. Človek ostane brez besed kako kradejo lopovi v naši državi.
Nata 16. 06. 2022 - 4:50
Ta je pa dobra. Saj ima vendar podjetje!! Službe ne potrebuje.
Marijan Babič 16. 06. 2022 - 8:02
On je lenuh,pa tudi limunzine so iz predpotopne dobe(ala femili kremenčkovi)taka naj samo ìsče delo,ne službo!
Dodaj komentar