Učenci v šolo pod pogoji PCT, tudi v Preboldu!

slika je simbolna

Šolarji so danes prestopili šolska vrata. Kljub izredno slabi epidemiološki sliki v Sloveniji se bo pouk zaenkrat izvajal v živo v učilnicah. Tudi v Preboldu.

V šolo vsi šolarji

Na predvečer začetka novega šolskega leta so z ministrstva za izobraževanje sporočili, da morajo vzgojno-izobraževalni zavodi upoštevati trenutne epidemiološke razmere in izvajati ukrepe, skladne s priporočili NIJZ, sicer jim bo odrejen pouk na daljavo. Sklep o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo je stopil v veljavo že na prvi šolski dan, in predvideva, da bo zavod prešel na izobraževanje na daljavo, če bo pristojni inšpektorat ugotovil, da zavod ne izpolnjuje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida 19.

Samovoljni anticepilni ravnatelj Peter Žurej se torej ni obrestovala. Kot poroča Delo, je župan Vinko Debelak zagotovil, da bodo šolo odprli pod pogojem PCT. Debelak je pojasnil, da so ravnatelju Žureju inšpektorji jasno povedali, da v nasprotnem primeru šola danes ne bo odprta oziroma da se bodo učenci izobraževali na daljavo. 

P.M.

Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Dijake cepili z napačnim cepivom brez njihove vednosti

Koliko ljudi ima trajne stranske učinke po cepljenju?