Umrl je Bojan Brank, predsednik nadzornega sveta Slovenskih železnic

Po težki bolezni je pretekli konec tedna umrl predsednik nadzornega sveta Slovenskih železnic Bojan Brank, so povedali v družbi. Vodenje nadzornikov bo začasno prevzel njegov namestnik Aleksander Nagode.

Umrl Bojan Brank

Brank je v nadzornem svetu Slovenskih železnic prvič sedel med letoma 2011 in 2012. Prvič je kot namestnik predsednika nadzornike vodil od septembra 2015 do marca 2016, ko je postal predsednik. Zdaj je kot predsednik nadzornega sveta opravljal svoj drugi mandat, poroča STA.

V preteklosti je bil Brank tudi generalni direktor DHL Express Slovenija in predsednik uprave Luke Koper, kjer je bil tudi član nadzornega sveta. Prav tako je bil član nadzornega sveta Mercatorja. Bil je tudi direktor in lastnik podjetja za poslovno svetovanje Abena.

V nadzornem svetu Slovenskih železnic druga smrt v nekaj mesecih

Pred nekaj meseci je umrl še en član nadzornega sveta Slovenskih železnic, Igor Janez Zajec, nekdanji generalni direktor te družbe.

Kdo sestavlja nadzorni svet Slovenskih železnic?

Poleg Nagodeta, ki je postal namestnik predsednika nadzornikov in je generalni direktor direktorata za javno premoženje na ministrstvu za finance, nadzorni svet Slovenskih železnic sestavljajo še Aleksander Mervar, Adam Vengušt, Tanja Bolte, Silvo Berdajs, Zlatko Ratej in Jože Pavšek.

Za postopke imenovanja nadomestnih članov nadzornega sveta železnic je pristojen Slovenski državni holding, ki bo v obliki sklepov ustanovitelja družbe sprejel odločitev po predhodnih postopkih, še navaja STA.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

Kriminalka sredi Ljubljane. Specialci obvladali moškega ki je grozil z nožem! SLIKE, VIDEO

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!