V Cirkovcah se je včeraj plesalo in pelo. Reportaža

Prosvetno društvo Cirkovce je ob 100 letnici njihovega delovanja, skupaj s FS Vinko Korže, ki praznuje 90 let, pripravilo koncert, ki ga mnogi Cirkovčani še dolgo ne bodo pozabili.

Prosvetno društvo Cirkovce predstavlja številne ljudi , ki so skozi cirkovško izročilo povezani v eno srečno, veselo in iskreno celoto. Dokazali so, da je društvo, kjub vsem vzponom in padcem obstalo in združilo vaščane, tako starejše, kot mlajše. Ob stoti obletnici je društvo prevzelo mlado vodstvo, kar nakazuje željo na željo po nadaljnjem ohranjanju, šeg, navad,  običajev in zgod prednikov, ki so nastali, kot posledica trdega in neumornega dela na polju.

Kot je dejal najmlajši predsednik prosvetnega društva Cirkovce, v zgodovini društva, Žiga Ciglarič, “Želim izraziti čestitke vsem članom in članicam, ter vsem Cirkovčanom, ki so v zadnjih 100 letih ohranjali Cirkovško izročilo. Upam, da bomo v prihodnjih letih še več ljudem iz čim več različnih krajev prikazali to čudovito prepletanje zgodbo preprostih ljudi, ki se je izoblikovala skozi stoletja.”

“Ljudsko izročilo je v teh krajih izredno pomembno,” je dejal župan občine Kidričevo Anton Leskovar in dejal, da je potrebno, da se tradicija nadaljuje iz roda v rod. “Temu priča tudi število aktivnih mladih, plesalcev, pevcev in glasbenikov, ki prihaja za nami,” je dejal župan, in pravi, da je ponosen na ohranjanje tradicije.” Temu priča tudi polna dvorana v Cirkovcah.

Prosvetne mu društvu Vinko Korže Cirkovce ob 100 letnici iskreno čestitamo tudi iz našega uredništva.

Povezane objave

Ob zaključku leta, portal e-maribor.si s posebnim pogovornim omizjem v živo

V OŠ Rače! Po črvih, so učenci v hrani dobili še hrošče?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več