V kombiju prevažal kar 25 ilegalnih migrantov!

Ilegalni migranti, slika je simbolna

Poletje in vročina ne ustavlja ilegalnih migrantov, da prihajajo v našo državo. K temu pa pripomorejo tudi vozniki, ki jih za dober denar prevažajo v Slovenijo.

Dobili kar 25 ilegalnih migrantov

Včeraj,  malo  pred  19.  uro  so  policisti na območju Podlehnika ustavili kombinirano   vozilo  znamke  Citroen  Jumper,  ljubljanskega  registrskega območja,  ki  ga  je vozil 43-letni slovenski državljan. V tovornem delu je prevažal  kar 25 ilegalnih prebežnikov in sicer 9 državljanov Bangladeša, 7 državljanov  Pakistana,  4  državljane  Afganistana, 4 državljane Maroka in enega Sirijca. Vsi so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji med Hrvaško in Slovenijo, na območju PP Podlehnik.

Policisti  so  vozniku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedno  prehajanje  meje  ali  ozemlja države, po 308. členu kazenskega zakonika  (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Trenutno potekajo nujna preiskovalna dejanja. Po zaključku pridržanja bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Postopki s tujci še potekajo.

MG


Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?